Hooikoorts

Ondertussen heb ik al een jaar of 10 gok ik last van hooikoorts.. pfff wat een vervelende allergie..
De standaard adviezen zijn pollen vermijden.... ??? ja klinkt simpel zou je zeggen toch ? binnen blijven, ramen dicht, bril op... maar hoe doe je dat ? het is prachtig weer en dan zou ik binnen moeten blijven met de ramen dicht? dan wordt het binnen dus langzamerhand 30 graden in de zomer ? en op zolder, waar wij slapen met gemak 35 ? en niet naar buiten... ? maar ik ben mama van 2 prachtige kinderen die natuurlijk wel naar school en psz moeten, maar ook graag buiten spelen (gelukkig!!) en ze mogen nog niet alleen ;) daarnaast ben ik gastouder van 3 prachtige kids die ook lekker buiten willen spelen natuurlijk!

dus al jaren probeer ik de middeltjes van de drogist.. het ene jaar met meer succes dan het andere jaar... helaas.. elk jaar wat anders.. daar was ik al snel achter.. raar maar waar.. en nu ? nu helpt zelfs de dure prevalin niet meer genoeg :( ik wordt helemaal dol van de jeuk in mn ogen.. t niesen en snuiten vind ik minder erg, maar constant t gevoel dat er iets in je oog zit of dat t kriebelt.. dan ga je eraan zitten (met pollen aan je handen) en dan kom je er dus niet meer vanaf.. verschrikkelijk :(   wel ben ik nu heel blij dat ik 2 brillen heb liggen.. heb ze normaal nooit op.. sterkte van -0,5... vind ze gewoon niet fijn zitten, voel ze constant, zie de randjes en mis hierdoor dingen soms in mn zicht.. maar goed, voor de pollen is t geweldig! niet 100%, maar wel heel blij mee!!

vrijdag bij de huisarts geweest. pilletje gehad, maar wekrt totaal niet. vanmiddag een neussprya en oogdruppels erbij ophalen.. maar wat een drama eg. wordt doodmoe van t pilletje, dus gelukkig had apothekersassistente de slimme tip om t dan savons in te nemen ;) dat is wel slim! slaap al slecht, dus iets waar ik moe van wordt is erg welkom juist ;)
hoop dat de huisarts meer opties heeft als dit niet werkt.. tot die tijd ben ik heel erg blij dat de huisartsenpraktijk gelijk naast de school zit ;) zo kost het me niet veel tijd en kan ik gewoon onder werktijd met opvangkindjes erheen. (en vind even langsgaan zoveel makkelijker dan bellen )

meer mensen last van hooikoorts? nog gouden tips?

4 opmerkingen:

 1. Jazeker, vraag eens een verwijzing naar de kno arts. Puretal injecties werken bij mij super. Ook heb ik een imuuntherapie gehad, druppels onder de tong. Nog steeds gebruik ik ook livocab en nasacort.

  De injecties kreeg ik 3 jaar lang, in begin 2 maal per week. Werd langzaam aan afgebouwd naar 1x per maand. Ben daar echt zo blij mee! Ja me ogen jeuken nog en mijn neus lekt, en de niesbuien die ik per dag heb zijn niet meer te tellen. Toch is dit niets vergeleken met hoe het was.

  Wat bij mij wel werkt, ( tijdelijk) in de auto gaan zitten met de airco aan. Wij hebben wel een pollen filter in de auto die we regelmatig vervangen. Meestal doe ik dit 15. Minuten en dan voordat ik naar bed ga zodat ik rustig in slaap kan vallen. Of overdag als ik het liefst mijn ogen er uit zou krabben.

  En je ogen uitspoelen met afgekoeld gekookt water, water in een glas doen. Tegen je oog aan zetten en flink met je oog knipperen en draaie in het water.

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook hooikoorts, gelukkig werken de goedkoopste pilletjes van de apotheek prima.
  Hoop dat je snel een goede oplossing vindt, sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen hooikoorts (gelukkig). Heb je wel eens gekeken naar een Zapper van Hulda Clark? En haar boek, handboek der zelfgenezing. Daar staan wat ervaringsverhalen in. Wellicht kun je dat lenen bij de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vaak eind augustus en september last en gebruik dan een spray Nasin of zoiets.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...