De overdracht

Gister was het zover. Oma kwam oppassen (papa en mama moeten even naar een winkel dus oma komt oppassen... :p ) en wij gingen naar het huis en aansluitend naar de notaris. omdat het executieverkoop is, verliep alles anders. de sleutels kregen we al in het huis. je zou bijna vergeten dat je ze gelijk mee moet nemen, maar anders komen we er niet meer in ;)
Hierna bedankten we de verkoper en makelaar en gingen wij naar de notaris.. wij dachten dat de curator van de verkoper daarbij aanwezig zou zijn, maar heel bijzonder, de receptiemedewerksters hebben getekend voor deze mevrouw.. de hypotheekakte en de verkoopakte... bijzonder..
De man heeft ons nog even uitgelegd dat bij executieverkoop je schade niet meer op de verkoper kan verhalen.. van een kale kip kan je niet plukken en eventuele brieven van een deurwaarder openen en bellen ;) (niet wachten tot ze voor mn deur staan... ;) maar gelijk uitleggen dat het huis verkocht is en wij dus niet degene zijn met de schulden)
Maar rustig de papieren doorgenomen en getekend. Wel raar zo zonder verkopende partij erbij, maar het is dan toch officieel!
Oma gebeld en zij ging met de kids naar het speeltuintje voor het nieuwe huis.. ;) en wij gingen ook daarnaar toe, Daar hebben we het de kinderen verteld. dat we dat huis hebben gekocht en daar over een tijdje gaan wonen. Ze vonden het helemaal geweldig en wilden er dezelfde dag nog slapen en eten en en en en! dochter heeft er helemaal zin in! allemaal wilde plannen haha
Ben blij dat ze zo reageerden! boze buien om alle veranderingen zullen er nog genoeg komen en ook het gemis van het huidige huis en buren zal ongetwijfeld nog wel komen.. gelukkig blijven ze op dezelfde school/psz.
Het klussen kan beginnen! Het inpakken ook (nu even wat minder ziek worden.. we blijven allemaal elkaar aansteken met griepjes, verkoudheden etc.. ) maar gelukkig hebben we 9 weken!

5 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe woning.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder zo'n executieverkoop, ik hoop dat je geen last gaat krijgen in de toekomst met schuldeisers.

  Heel veel geluk in jullie nieuwe huisje. Veel klusplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn jullie nieuwe eigen stekkie. Hopelijk niet teveel nasleep van de vorige bewoners. Veel succes met klussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...