extra uitgaven feestdagen

langzamerhand laten we de sintdrukte achter ons (zaterdag al pakjesavond gevierd, was super!! laatste jaar dat onze jongste echt gelooft denk ik ;) )

dus we houden ons bezig met de planning voor de kerstdagen.. wanneer eten we met wie, waar, wat etc...

we vieren het een x bij schoonouders, lekker gourmetten, leuk!! voor ons geen kosten ;) ook erg fijn ;)

maar ook gaan we met vrienden bij ons lunchen (9 volwassenen en 7 kinderen) en oudjaarsdag vieren we ook thuis met familie en vrienden..

hoe leuk en gezellig ik het ook vind en ook al is het geld er gelukkig.. toch vind ik dat altijd een dingentje.. al die extra kosten die je ervoor maakt omdat je het toch feestelijk wil maken dus niet gaat lunchen met boterhammen met kaas en ham ;)
het is bij ons ook zeker nooit over de top ;) maar toch een stemmetje in mn hoofd die klaagt dat het allemaal zo duur is ;) herkenbaar ?
hoe gaan anderen ermee om ?
wij maken dus wel bewuste keuzes hierin en gaan zeker genieten !! maar blijf het lastig vinden haha


4 opmerkingen:

 1. Nu al kijken naar aanbiedingen. Voor houdbare producten uiteraard. Zo kocht ik al ijs en appeltaartjes als toetjes bij het eten met vrienden op oudejaarsavond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kom niet bij verschillende supermarkten (ivm gewoon geen zin en iets met werk en 1 auto :p we bestellen wekelijks bij de jumbo en ik ga op maandag ff met de fiets langs de dirk naast school om half 9 ) maar ook nog geen idee wat we gaan eten etc.. door sinterklaas ook uberhaupt te druk om over na te denken en vind t lastig voor zover weg.. staat nog niets op de jumbo site speciaal voor kerst oid (lidl wel maar ja daar kom ik dus weer niet dus lastig om nu al te halen ) bedankt iig! ik probeer om uberhaupt al te verzinnen wat we gaan eten :p aanbiedingen worden t dus niet echt ben ik bang :p

   Verwijderen
 2. Oei, heel erg herkenbaar. Wij houden van lekker eten en uitgebreid koken. Erg leuk natuurlijk, maar de kosten schieten dan omhoog.

  Wij gaan dit jaar naar mijn ouders met kerst en volgens mij ook naar mijn schoonouders. Geen idee of wij eten moeten regelen eigenlijk. Met oud en nieuw gaan we naar vrienden toe. Dan zullen zij voor het eten zorgen, maar we nemen sowieso wat mee. Al is het maar een cadeautje.

  Wel gezellig allemaal altijd.

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...