Overzicht Mei

Het was weer geen supermaand.. ;) maar gelukkig komt er meestal meer binnen dan eruit gaat, dus het enige gevolg is minder sparen dan we zouden willen..

Deze maand 2500 euro van de tussenrekening gehaald als maandageld. later nog eens 500 euro omdat we het niet gingen redden. er werd 72 euro kinderopvangtoeslag gestort (voor de psz van jongste) dus het totaal was 3072 euro.
Deuitgaven waren 3097,73 dus zelfs nog iets te kort. vandaag maandgeld weer over gemaakt voo rjuni, dus geen roodstand :)
en wonder boven wonder voor het eerst volgens mij dit jaar, klopte mijn excel (op 1 cent na...) eens met de werkelijkheid.. geen idee waar het altijd mis gaat ;) maar vaak klopt er geen bal van haha (discalcullie ? )


mei:
uitgegeven:  

gepland:
boodschappen 445,1 500
vaste lasten 1225,38 1219,33
tanken 137,42 150
zwemles 84 84
overig 942,01 200
waterschap 263,82 263,82
3097,73 2417,15

vaste lasten iets hoger omdat Monuta uitvaartverzekering eerder incasseerde. het is maar 6,05 dus geen ramp :) 
specificatie van overig:  aanbetaling van 181 euro voor de nieuwe bank, 70 euro gepind, 56 euro op terrasje gedronken met vrienden van man, we gaan nooit uit, dus een x mag best. krijgen nog een deel terug, wij hadden vast voorgeschoten door te pinnen bij t afrekneen, krijgen van anderen nog wat terug dus. Bachbloessmes gekocht voor dochter, helaas niet goed vergeleken qua prijzen dus voor 2 flesjes 98 euor kwijt.. ondertussen een veel goedkopere site gevonden. we merken nl nu al resultaat en dat in 1 week. super!88 euro tandartsrekening van mn man (voor t vastzetten van draadjes achter zn tanden.. ze rekenen 2 x 3vlaksvullingen.. mafkezen.. 88 euro voor 10 minuutjes werk :S maar vergeten er achteraan te bellen, was in januari ofzo dus we laten t nu maar zitten) man en zoontje naar de kapper 35 euro
20 euro voor moederdagcadeau voor schoonmoeder, action/zalando/van haren nieuwe schoenen voor mij en de kids, 60 euro bij blokker, wat losse dingen en cadeau alvast voor zoontje die 3 wordt in juli.  dagje sauna elysium 72 euro (daar lunchbuffet genomen, 1x entree, 2e was gratis met een kaart uit de margriet die ik voor mn verjaardag had gekregen :))  en nog wat kleine dingen. uit potje cashgeld in huis ook nog een 2e hands fiets voor dochter gekocht. 20 inch.. was helaas nog te groot dus wacht nog maar een jaartje in de schuur. snel een goedkope 18 inch (20 euro) erbij gekocht voor nu zodat ze toch gewoon kan blijven fietsen :) 
ze heeft er nu 4 staan.. oops.. wordt tijd om de allerkleinste 12 inch te verkopen. de 16 inch was al een krot.. de achterbuurvrouw wil m graag hebben voor haar odchter, overlegd met man en ze mag m gratis hebben ;) is het gewoon niet meer waard om iets voor te vragen ;)


morgen kan ik pas de echte rente zien maar die ene cent verschil maakt niet uit..
aflossing duo 100 (+ 77 cent korting ivm auto incasso) dus 100,77
rente ong -0,83
restant : 8244,54


naar spaar door vakantiegeld van mn man 1867,21

16 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. haha vind je ? ruim 500 euro meer uitgegeven dan gepland.. ? (en ik reken al ruim 200 euro per maand voor overige uitgaven :p)

   Verwijderen
 2. Ik ben wel benieuwd naar die bachbloessems. 98 euro, dat is dan toch niet de standaard bachbloesems die je overal kan kopen?
  Ach, je zit er over, maar ik heb de indruk dat jullie op zijn minst twee keer goed hebben genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee ik zit er niet over in hoor.. maar helemaal netjes gedaan vind ik het ook niet ;)

   bachbloessems besteld bij http://www.bachbloesemadvies.nl/ en dan de versie "op maat" die is 10 euro per flesje duurder..... maar stom stom stom via een collega gastouder kwam ik uit op http://www.bachbloesemmix.nl/bach-bloesem-mixen-by-greetje.html veeeeeeel voordeliger!!!! maar eerst even proberen hoe het gaat. we hebben nu 2 flesjes, als je 6x per dag 4 druppels geeft, gebruik je 1 flesje per maand.. maar ik vind het nog lastig om eraan te denken en kom dus niet aan de 6x.. plus gister waren we weg (en t is een glazen flesje met glazen pipetje.. dus durf het niet goed mee te nemen..) en op dinsdag blijft ze over en krijgt ze drinken van de bso.. op vrijdag is ze meestal bij oma.. (als het goed werkt zet ik daar ook een flesje neer.. ) ze krijgt dus iets minder.. maar we doen ons best en heb wel het idee dat het werkt.. gister hadden we iig een herlijk rustig kind in de auto (vandaag helaas wel de gevolgen van een lange dag gister.. ze was niet te genieten.. ene kant brutaal/opstandig.. andere kant komt het door moe en overprikkeld en kan ze er "niets aan doen" maar ja alles maar laten gaan is ook geen optie... )

   Verwijderen
  2. Ah, zie het al. Je hebt een flesje van 30ml genomen, ik neem er altijd van 10ml. Vandaar dat ik schrok van de prijs. Bij mij zit er altijd een flesje in mijn handtas, nog nooit brokken gehad. Dochterlief heeft ze een tijdje gebruikt voor nachtmerries. Die fase is gelukkig voorbij.
   Ik zet een alarmpje in mijn gsm, misschien ook een tip voor jou.

   Verwijderen
  3. ik doe het nu standaard door haar drinken.. dus op zich gaat t redelijk, maar ze is gewoon niet 24/7 thuis ;) ds 6x per dag is niet altijd haarlbaar.. dinsdag overblijf.. dus dan krijgt ze smorgens thuis, smorgens op school in haar drinkbeker, en dan pas smiddags na school en savonds bij t eten.. maar gister dus hele dag weg dus hele dag niets gehad.. durf t niet aan met een flink vol flesje.. ;) (er zit trouwens zelf 50 ml in.. genoeg voor 1 maand staat erbij.. 6x per dag 4 druppels.. 10 ml zou dan net voor 1 week zijn ?? of hoe lang doe je ermee ??? of gebruik je het maar af en toe oid ??? ) voor dochter is het omdat de situatie gewon niet meer leefbaar is.. ze is zwaar overprikkeld van school, van thuis, van gewoon alles.. kan niet meer tot rust komen dus constant overprikkeld, (vergelijkbaar met overspannen/burn out ??) en ik hierdoor ook.. (nu ik een goedkopere site heb gevonden ga ik ook voor mezelf bestellen!! maar stelde het financieel even uit naar de volgende maand ;) ) en we starten binnenkort met reflexintegratie therapie (ook voor mezelf tegelijkertijd) hopelijk helpt dat ook wat voor haar en mij. dat we wat minder in de verdedigingsmodus staan en wat meer kunnen ontspannen.. we lopen nu constant op onze tenen, en nog gaat t constant mis.. geen fijne situatie dus. als die dingen niet helpen gaan we verder zoeken naar andere mogelijkheden

   Verwijderen
  4. Ik deed het gewoon 's morgens en 's avonds. Maar het was dus enkel voor haar nachtmerries. Kan je haar niet twee kleine flesjes water meegeven? Kijk ook eens uit naar een kleiner flesje om over te gieten, zo kan je ook meegeven.
   Ik geloof dat ik haar dat ongeveer een jaar gegeven heb. Ik weet eerlijk gezegd niet meer hoe lang wij deden met 10ml. Op den duur gebruik je wel minder, Ik en mijn moeder gebruikten het zelf ook. Het werkt echt wel, al is niet iedereen er even gevoelig voor. Voor kindjes hebben ze ook sprays, maar die smaken een beetje raar. Mijn dochter wou dat niet.
   Ik hoop in ieder geval dat ze haar rust vindt, want niks zo erg dan een kindje dat overspannen is.

   Verwijderen
  5. nee gewoon water drinkt ze niet... en bij overblijf eigen drinken gaat niet, tas blijft op school , dan moet ze er zelf of de juf eraan denken.. zonde van alle keren dat ze er niet aan denken. maar als 2x per dag bij jullie al hielp moet de 4/5/6 x per dag die we meestal wel halen ook wel werken :) ze gaat er zelfs al zelf om denken/om vragen ;) (zou ze zelf ook doorhebben dat het werkt ?)
   maar voorgeschreven is 6 x per dag.. weet niet of 2x per dag dan genoeg is :p

   hoop ook dat alles helpt.. we zijn wel toe aan iets meer rust... :(

   Verwijderen
  6. Mijn meisje was toen een jaar of drie en ze vroeg er zelf ook achter, dus ik denk wel dat ze dat zelf ervaart. Alle kleine dingen samen helpen wel. Ik maakte ook geurkussentjes voor haar met lavendel. Liet haar weten dat ze daar rustig van zou slapen en dat schonk haar vertrouwen. Ze nam dat kussentje automatisch in haar handjes en je zag haar zo tot rust komen. Een kindergeestje is sterk. Soms moet je gewoon wat helpende tools geven.

   Verwijderen
 3. Hoi! De kosten die in rekening zijn gebracht voor het vastzetten van het draadje achter de tanden is het standaard bedrag dat daar voor staat. Toevallig zelf aan de hand gehad bij oudste zoon, en ik heb daar tien over gebeld, zo van ; hij heeft helemaal geen vullingen gehad?? Maar dat is dus inderdaad de standaard code/omschrijving dus daarvoor wordt gebruikt. Ik dacht ik laat het even weten, het blijft balen van het bedrag, maar scheelt misschien frustratie als je weet dat het wel klopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi! De kosten die in rekening zijn gebracht voor het vastzetten van het draadje achter de tanden is het standaard bedrag dat daar voor staat. Toevallig zelf aan de hand gehad bij oudste zoon, en ik heb daar tien over gebeld, zo van ; hij heeft helemaal geen vullingen gehad?? Maar dat is dus inderdaad de standaard code/omschrijving dus daarvoor wordt gebruikt. Ik dacht ik laat het even weten, het blijft balen van het bedrag, maar scheelt misschien frustratie als je weet dat het wel klopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi! De kosten die in rekening zijn gebracht voor het vastzetten van het draadje achter de tanden is het standaard bedrag dat daar voor staat. Toevallig zelf aan de hand gehad bij oudste zoon, en ik heb daar tien over gebeld, zo van ; hij heeft helemaal geen vullingen gehad?? Maar dat is dus inderdaad de standaard code/omschrijving dus daarvoor wordt gebruikt. Ik dacht ik laat het even weten, het blijft balen van het bedrag, maar scheelt misschien frustratie als je weet dat het wel klopt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! jammer dat ze dat niet even van te voren melden dat t zo belachelijk duur is... :( maar wel fijn dat het dus gewoon klopt

   Verwijderen
 6. Als ik het goed zie is de post overig in ieder geval heel goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ?? dan lees je net verkeerd om ? ;) 940 euro uitgegeven terwijl ik er 200 voor begroot ;)

   Verwijderen
 7. Wat mooi dat je dit deelt.OVERIGens hebben jullie enorm genoten van deze uitgaven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...