Doelen 2018


Uiteraard ook weer een nieuw lijstje met nieuwe doelen :

1. 4 x naar de sauna
We gaan heel graag maar vaak komt het er niet van door werk, drukte,andere plannen etc.

2. Een x uit eten bij la Cubanita
Is voor mij weer nieuw, spaans, tapas.. wel benieuwd naar dus wil ik graag een x uitproberen. maar we gaan eigenlijk nooit zomaar zonder reden uit eten ;)

3. Netto waarde 30.000
Ik bereken t op de simpelste manier omdat ik geen zin heb in moeilijk gedoe met mn perfectionisme :p Dus woz waarde huis + spaargeld - hypotheek - studieschuld. ik hou dus geen rekening met een eventuele waarde van de auto, meubels etc. spaargeld van de kinderen telt helaas wel mee ;)
De netto waarde op 1-1-2018 is net iets minder dan 20.000 we hebben een annuitaire hypotheek dus lossen sowieso af. ongeveer 5000 dit jaar.. dus zou haalbaar moeten zijn
Dit bedrag moet ik nog aanpassen omdat t niet helemaal klopte en ook t doel moet aangepast hierdoor. later in t jaar nog eens goed naar kijken. 

4. Cadeaubonnen gebruiken die er liggen
Man krijgt elk jaar als kerstpakket een cadeaubon. de afgelopen 2 jaren van hun grootste klant de Jumbo, maar aangezien we online bestellen gebruiken we die eigenlijk nooit...;) niet handig dus. En ook dit jaar weer een bon maar dan kunnen we kiezen op welke kaart we het saldo zetten, er zitten 5 kaarten bij waar we uit kunnn kiezen.  Zonde als het blijft liggen en ze verlopen eventueel.

5. Voor het eerst de zorgverzekering in 1x betalen ipv maandelijks
Spaarpotje is gevuld dus een makkelijk te halen doel
Gehaald! in januari gedaan en gelijk een spaardoel bij Moneyou aangemaakt voor 2019 waar we maandelijks 150 euro op storten zodat het bedrag er volgend jaar ook gewoon voor apart staat. bespaart weer een klein bedrag

6.Oude fietsen verkopen
We hebben nu 2 fietsen van dochter over die we nog moeten verkopen en zoontje zal in de zomer toe zijn aan een grotere fiets (of iig met zn verjaardag een andere fiets krijgen.. tot die tijd t zadel ff verhogen) die zal daarna ook weg mogen..

7. Minstens 2 x echt shoppen met dochter ipv online bestellen
In verband met (beide) snel overprikkeld winkelen we nooit met haar. ze vond t als peuter echt verschrikkelijk.. mocht niets wat ze wou en wat ze moest wou ze niet :p Maar nu is ze 8 en gaat ze t langzaamaan leuk vinden dus eens gezellig samen op pad!

8. Dakraam vervangen op zolder.. 
Zie 2017 :p Het raam is oud en moet vervangen worden maar we twijfelen of we een dakraam of dakkapel willen.. en natuurlijk een hoop werk omdat het onze slaapkamer is ;)

9. Kozijnen buiten verven..
Zie 2017 ;) Man wil het graag zelf doen omdat dat in zijn ogen goedkoper is.. Maar ben de bruine kozijnen wel zat.. wil ze graag een soort gebroken wit..

10. Gewicht naar 65 kg
Ik ben maar 1.57. weeg nu ong 68 kg. dus een bmi van 27.6.... Ik voel me gelukkig niet dik met mn maat 42... dus hoef neit perse naar een bmi onder de 25.. (zie maatje 36 niet perse als gezonder ??  brrr ) maar zou wel graag richting de 65 gaan.
T gaat langzaam maar er is weer iets af.. zit nu op 66,5/67kg

11. Een receptenmap aanleggen. 
Ik wil graag een fysieke map hebben met recepten.. en perfectionist die ik ben wil ik het graag gesorteerd hebben op soort gerecht. en ook verdeeld in nog te proberen of is goed bevallen (en wat niet in de smaak valt weg uiteraard)

12. Twijfel of het een doel is, meer een wens ;) 
Naar het bloemencorso in t dorp waar ik ben opgegroeid (eh excuus stadje.. paar duizend inwoners maar heeft is 1342 ofzo stadsrechten gekregen :p) 
Wil er zo graag nog eens naartoe, lijkt me prachtig! met of zonder kids (met is ook wel leuk, kunnen ze mn oude basisschool etc zien.. maar is best veel wachten en rondlopen etc)

13. Een nieuw aanrechtblad
De keuken in dit huis is wit.. heel erg wit.. alles is wit en toen we t kochten waren ook de tegels wit (eroverheen ligt nu laminaat :p) Aan de ene kant willen we een nieuwe keuken maar je komt toch snel op dezelfde opstelling uit.. (ook omdat we de amerikaanse koelkast en groot 5 pits fornuis met oven niet kwijt willen.. ) Dus mogelijk gaan we voor een nieuw aanrechtblad en dan ooit wel eens voor een nieuwe keuken als deze aan vervanging toe is.

14. Toch echt een x naar de kringloop. 
heb een dremnpel omdat ik er nog nooit ben geweest.. ga dan t liefst samen met iemand (sowieso ga ik t liefst samen) maar vind ook dat ik dingen alleen moet doen ;) dus laat m maar op t lijstje staan

15. Spaardoelen/potjes van ING evaluaeren en aanpassen
Vooral het geld van de kinderen overboeken naar een rekening met meer rente. ik wil de rekeningen bewust niet op hun eigen naam omdat ik het niet zie als gift aan de kinderen, maar geld wat wij voor ze sparen om te helpen waar nodig maar dat wij dus bepalen waar het aan uitgegeven wordt en hoeveel. ik hoop dat ze later ook zelf geld gaan sparen en daarmee kunnen doen wat ze willen.  Ook de andere potjes evalueren en eventueel verhuizen naar moneyou als dat mogelijk is voor een klein beetje meer rente... centenwerk maar goed. 0,05 of 0,4 is wel een verschil die het nog een beetje de moeite waard maakt.
Langzaam mee bezig. van de kinderen verplaatst naar Moneyou. voor de jaarlijkse zorgpremie een rekening aangemaakt en automatisch sparen bij Moneyou en ook t andere spaargeld wil ik daar vermoedelijk gaan onderbrengen ivm hogere rente. 

16. Eens een x op tijd de decembercadeaus kopen.. Oftewel In september/oktober/november en dus klaar vóór december 2018!!
Dat wil zeggen cadeaus voor de kids (schoencadeaus en 5 dec), kerstcadeaus, cadeaus/presentje voor alle vraagouders (mijn klanten dus zakelijk gezien. de ouders van mijn opvangkindjes)
(en vergeet vooral niet alle verjaardagen in de drukke periode.. eind oktober dochter, half november mn man (gezellig rond de aankomst van de sint) eind december mn zusje en beide schoonouders.. dus gezellig druk.. oftewel eens leren plannen :p )

17. Mezelf ook iets gunnen.. 
Een zomerjurkje, eens duurdere (maar wel kwalititeit) schoenen en een waterdichte/goed waterafstotende jas (ipv een regenpak/jas.. verschrikkelijk vooral als je ook nog boodschappen moet doen daarin.... bleh)

18 tja wat zullen we nog eens als laatste doel verzinnen.. tips ? :p Geen opmerkingen:

Een reactie posten

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...