spaardoel 2015

Bovenin als pagina aangemaakt en het bericht even gekopieerd naar hier:

Ons spaardoel is niet echt ergens op gebaseerd of specifiek ergens voor.. we willen vooral niet zomaar alles uitgeven wat er binnenkomt omdat het niet nodig is.. en we willen sparen omdat we een duurdere huizenwens hebben dan we aan hypotheek kunnen krijgen (en je het vaak nog iets moet opknappen/naar je zin moet maken.. )

In principe kunnen we rondkomen van mans inkomen dus hebben we geschat dat we ongeveer mijn inkomen sparen. helaas is er dit jaar een deel van het inkomen weggevallen omdat de moeder van een opvangkindje haar baan verloor.

We hebben het spaardoel op 10.000 euro gezet. benieuwd of we het halen want we hebben ook net een nieuwe bank besteld en dit moet ook ergens van betaald worden en in we willen nog een weekje op vakantie.

Maar tot nu toe hebben we naar de spaarrekening kunnen overboeken:

januari      1279,41
februari        50,79
maart               /
april                 /
mei          1867,21
juni          1696,52
totaal:     4893,93 

rente:
april              4,14
totaal:          4,14

totaal:    4898,07

Juni: het lijkt of zitten we netjes op de helft. maar schijn bedriegt.. hier zit vakantiegeld van man bij en zijn 13 maand die hij in juni krijgt (4wekelijks loon.. toevallig dit jaar in juni 2x loon), de bank en de vakantie moeten nog betaald worden.. dus een flink vertekend beeld.. ;)

7 opmerkingen:

 1. Hahaha Jij maakt in èèn maand over naar je spaarrekening waar ik drie maanden van moet leven met mijn uitkering. Dus als je het zo bekijkt doe je het echt hartstikke goed. En vakantiegeld en zo kan je toch gewoon meetellen bij je spaargeld? Waarom niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja het telt zeker wel mee bij t spaargeld! maar t stukje dat we op de helft zitten.. de andere helft van t jaar hebben we geen vakantiegeld en geen 13 e maand ;) zo bedoel ik. dat we qua kalender op de helft zitten, maar financieel denk ik niet dat het mogelijk is om de 10.000 te halen ;)

   Verwijderen
  2. bedenk me nu ook net dat we deze maand zoveel kunnen sparen omdat man dus deze maand 2 x salaris krijgt (en dat is vaak extra veel door 50 (deze maand zelfs 57 ) overuren... ) dat is dus 12/13 overuren per week!!

   Verwijderen
 2. Dat gaat vast helemaal goed komen, succes met doorsparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn spaardoel is ook altijd 10.000! Dat is mijn minimum buffer.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mooi rond bedrag ;) hou ik van! haha

   bij ons is het t spaardoel van dit jaar... dus niet voor een buffer oid en dus echt met 0 begonnen. de rest blijft keurig opd e spaarrekening maar tel ik niet mee bij dit jaar.. ;)
   (we sparen voor een koophuis.. de aanvullende kosten, makelaar enz, je moet steeds meer zelf betalen en we kunnen al niet bizar veel hypotheek krijgen terwijl we in de randstad wonen, zelfs in een dorp zijn de huizen bijna onbetaalbaar... )

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...