Flesvoeding

blogger Daantje had een vragenlijstje over flesvoeding op haar blog gezet met de vraag wie dat wou beantwoorden dus dat gaan we dan maar proberen!!

De flesvoedingstag:
 1. Ben je direct na de geboorte begonnen met flesvoeding geven of ben je overgestapt van borstvoeding op flesvoeding?
We hebben 2 kinderen. bij de eerste was het een vrij heftige bevalling, dochter en ik moesten flink bijkomen, ze had niet veel reserves en te weinig energie om zelf te drinken dus werd het vnaf de geboorte kolven.. om de 2 uur kolven, om de 3 u flesje geven.. voordat ik slaap duurt een uur.. dus ik kwam niet aan rusten toe of uberhaupt iets anders.. met als gevolg dat ik nadat de kraamhulp wegging, zelf niet kon lopen... dat gingen we bij de 2e dus even anders doen.. meer uitrusten/meer in bed/minder traplopen. BV ging super bij de 2e.. dacht ik.. maar hij kwam nauwelijks aan, heeft 1 natte scheet gepoept ipv dagelijks.. kraamhulp en verloskundige vonden het allemaal heel normaal ????? maar hij kreeg gewoon te weinig binnen.. toen kregen we beide spruw en hij ging opeens mn borst en alles weigeren en als hij wel dronk kwam alles er in zn geheel uit.. dit werd een ziekenhuisopname van vrijdagavond tot zondagmiddag.. gestopt met bv.. ik durfde niet meer op mn gevoel te vertrouwen.. met fles kon ik tenminste zien wat er in ging.. ik gaf flesvoeding wel op verzoek en niet op de klok :) 


Gebruik jij liever de term kunstvoeding of flesvoeding?
de term maakt me niet uit.. als de ander ook maar weet wat je bedoelt.. 
 1. Waarom heb je de keuze gemaakt voor / ben je overgestapt op flesvoeding?
zie het antwoord bij de 1e vraag
 1. Wat is jouw mooiste flesvoedings-foto? 
ik heb de fotos niet op mn laptop/mobiel staan
 1. Voor welk merk kunstvoeding heb je gekozen en waarom? 
eerst nutrilon, en al snel ivm de prijs kruidvat voeding. is prima bevallen
 1. Welke fles gebruik je, en waarom heb je voor deze fles gekozen? 
difrax, sprak me aan. 
 1. Doe je wel eens iets met de verhouding van water en poeder?
zoontje kreeg iets meer water bij zn voeding, denk zodat hij dan makkelijker kon poepen oid.. weet t niet meer. (hij wordt bijna 3 :p de oudste is 5,5)
 1. Ben je wel eens tegen (voor)oordelen aangelopen omdat je een fles geeft? Zo ja: welke?
niet perse vooroordelen.. maar vond het zelf wel even moeilijk.. t voelde wel als voor de makkelijke weg kiezen en dat is t misschien ook.. maar het beste medicijn daartegen was de uitspraak "de beste voeding die je kan geven, is de voeding die je met LIEFDE geeft" ! uiteindelijk is dat belangrijker dan borst of flesvoeding
 1. Veel moeders die borstvoeding geven omschrijven dat als "het meest bijzondere van het moederschap". Wat is voor jou het bijzonderste aan het moederschap?
het zien groeien van mn kinderen :) lichamelijk maar natuurlijk ook in karakter/sociale ontwikkeling!! 
 1. Borstvoeding schijnt te helpen om je zwangerschapskilo's snel kwijt te raken. Hoe lang heb jij daarover gedaan als "flesvoedingsmoeder"? 
ik ben ze na 3 jr nog steeds niet kwijt en sinds vorig jaar weer 5 kg aangekomen zelfs :( 
 1. Wat vind je het prettigste en het minst prettige aan het geven van flesvoeding? 
het fijnste is dat iedereen het kan geven.. kon er echt van genieten als iemand anders flesvoeding gaf, vooral bij de eerste :) zo lief om oma de fles te zien geven bijv. of mn dochter bij de 2e.. zo lief :) 
het minst prettig dat je t soms niet overal even makkelijk kan klaarmaken. maar vond het wel meevallen. meestal lukt het wel. zoontje had alleen op gegeven moment 3 soorten poeders in zn fles, dus wel even lastig.. t was net een scheikunde project.. 180 water, 3 schepjes standaard voeding, 3 schepjes voro hongerige babies en 2 of 3 schepjes (weet t niet meer) johannesbroodpitmeel... ;) 
 1. Wat vind jij de fijnste manier om de fles te geven?
gewoon op schoot 
 1. Hoe regel jij het met flesjes als je onderweg bent? 
heet water in de fles, koud water flesje mee en mengen of in een magnetron koud water opwarmen als we die mogelijkheid hadden. poeder mee in een torentje van de h.ema, die zijn echt super :) 
 1. Hoe vaak geef je het flesjes uit handen aan andere mensen? 
bij de 1e vaker dan bij de 2e, iets te makkelijk bij de 1e... 
 1. Wat wil je nog meer kwijt over flesvoeding?
geen idee wat er nog meer over te zeggen is. bv was mn eerste keus, maar ik keur het niet af als anderen fles/kunstvoeding fijner vinden en dus als eerste keus hebben. we moeten niet zo over elkaar oordelen maar naar elkaar luisteren en begrip tonen :) elkaar steunen!

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat je hem wilde overnemen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je hem wilde overnemen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Was het nou nog lastig om flesvoeding te kopen? Ik lees steeds in de kranten dat die blikken worden gekocht door mensen die ze in het buitenland voor enorm veel geld verkopen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mn kids zijn bijna 3 en 5, dus daar heb ik nooit last van gehad. en ik gebruikte kruidvat huismerk.. het gedoe met babyvoeding gaat om nutrica poeder volgens mij

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...