Huis bezichtigd

Het is even wat stiller. druk met werk, eigen kids en alles eromheen en gewoon weinig te melden ;)

Maar 2 weken geleden hebben we weer een huis bekeken.. het is een hoekwoning met een kelder onder de gehele benedenverdieping!! dit zou mogelijk ideaal zijn als opvangruimte!! wat een zee van ruimte!! natuurlijk zal de woonkamer ook nog steeds veel gebruikt worden ;) en er zit een prachtige tuin bij van 17 meter! (staat nu nog vol met allerlei opslagschuurtjes/ruimtes.. en een grote ommuurde "bak" waar ze schildpadden in hielden (en ook in de kelder een grote ruimte waar ze de schildpadden hielden..turtle palace..)

De woning moet erg veel aan gedaan worden (vooral aan de stank..) maar alles is vies.. daarnaast is alles wit... witte plavuizen, witte muren, alles wit.. behalve dan weer de kozijnen die zijn allemaal bruin...
Er zal erg veel gedaan moeten worden maar man ziet het zitten! man gaat donderdag met zijn en mijn vader het huis voor een 2e x bezichtigen en zondag zijn we er met de kids langs gelopen (nog zonder al te veel info naar hen.. nog niets zeker dus ook niets vertellen maar in de "voortuin" een flinke speeltuin en groot grasveld.. dus kids konden spelen terwijl wij in de buurt rondkeken ;) ) en natuurlijk verdiepen in hypotheken... helaas is de studieschuld daarbij een flinke belemmering.. de huizen hier in zuid holland zijn erg duur.. het huis kost 237.500 wat voor dit huis hier een koopje is.. maar natuurlijk een flink bedrag is. benieuwd of het allemaal gaat lukken want als we de studieschuld af moeten lossen gaat er 7744 euro van het spaargeld af... (natuurlijk houden we dan wel 100 euro maandelijks over wat we nu aflossen maar ja het huis moet ook opgeknapt worden)

natuurlijk maken we ook een soort plan als in wat moet er gebeuren voor we er gaan wonen en wat kan over 1 of meerdere jaren.. (eerst: vloer : laminaat oid, muren sauzen, opvangruimte in orde maken (omdat de ggd moet komen controleren voordat ik er mag starten met werken.. en dat kan wel even duren.. gaat er niet om of t volledig is ingericht, maar wel veilig en schoon (en een impressie met tafletje, stoeltje, speelgoed zou fijn zijn voor ze.. ) zolder anders indelen zodat er vor ons een slaapkamer komt en een werkruimte voor man en dan op de 1e verdieping een slaapkamer voor opvangkids en voor onze eigen kids elk 1. veel werk veel kosten maar hopelijk is het allemaal te doen... een heel avontuur!

8 opmerkingen:

 1. Veel om over na te denken dus. Spannend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Klinkt als een ruime woning. En heerlijk voor de kinderen dat ze voor het huis zo goed kunnen spelen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi, ik wil me natuurlijk niet bemoeien met jouw zaken en misschien zit ik er wel helemaal naast, maar een kelder onder het huis klinkt of er geen ramen zijn, en in het bouwbesluit kinderopvang staat dat in ruimtes waar de kinderen verblijven ramen moeten zijn, daglicht naar binnen moet kunnen vallen. Het is alleen maar een tip om na te gaan, zou jammer zijn als je eindelijk een huis zou kunnen kopen en dat het dan geen vergunning voor je werk krijgt. Veel succes met alles, spannend!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zit aan de achterkant, in de achtertuin, ramen in de kelder. Heb ook gelijk het gastouder bureau nagevraagd of ik er evt zou mogen opvangen idd. Uiteraard wordt het vooraf ook gecontroleerd door de ggd, maar dat kan natuurlijk pas als we het gekocht hebben en al geklust hebben dus als tt ddan niet zou mogen zoou erg onhandig zijn.daarom het gastouderbureau al gevraagd omm even mee te kijken. Bedankt voor het.meedenken!!

   Verwijderen
  2. Er zit aan de achterkant, in de achtertuin, ramen in de kelder. Heb ook gelijk het gastouder bureau nagevraagd of ik er evt zou mogen opvangen idd. Uiteraard wordt het vooraf ook gecontroleerd door de ggd, maar dat kan natuurlijk pas als we het gekocht hebben en al geklust hebben dus als tt ddan niet zou mogen zoou erg onhandig zijn.daarom het gastouderbureau al gevraagd omm even mee te kijken. Bedankt voor het.meedenken!!

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...