Overzicht September

September is alweer afgelopen. wat gaat de tijd toch snel!

Oktober komt eraan. dochter wordt 5! oftewel haar eerste eigen kinderfeestje.. Gister heeft ze het eerste kinderfeestje van een klasgenootje gehad. ze vond het geweldig!
Manlief wil graag bij haar feestje zijn en wil het niet thuis vieren (hij is niet zo dol op drukke gillende kids in een kleine ruimte :p ) prima.. kost wat.. maar gaat goed komen.
Benieuwd hoe dochter het gaat vinden!!
En benieuwd hoeveel extra uitgaven we deze maand weer hebben.. ;) (kinderfeestje, traktaties school en scouting, verjaardag vieren, cadeautjes, etc.
Verder het overzicht van September..


                               Verwacht:  Werkelijk uitgeven:
Boodschappen:          450               450,26
Vaste lasten:            1217,58        1217,58
Overig:                       200              568,78
Tanken:                      150                95,46

Boodschappen netjes gedaan. zitten zelfs de boodschappen van maandag en dinsdag bij in (dus eigenlijk voor de 1e week van oktober).
Overig is zo hoog omdat we geshopt hebben voor de winter. man een nieuwe jas en kleding, zoontje zn wintergarderobe, voor dochter nog nauwelijks iets kunnen vinden, en voor mij kleding.
Deze extra uitgaven komen van de spaarrekening. Niet uit bepaalde potjes oid.

(al onze inkomsten gaan elke maand eerst naar de spaarrekening omdat we een erg wisselend inkomen hebben)

Deze maand inkmen man:1846,64 en van mij:439,28. dus als je het tegenover elkaar zet hebben we 46,16 te veel uitgegeven ;) maar ik hou het niet op die manier bij omdat inkomsten dus eerst naar de spaarrekening gaan. 1e van elke kalendermaand gaat er een vast bedrag naar de betaalrekening en als het nodig is dus een bedrag extra. omdat er meestal dus meer binnenkomt, dan er uit gaat, blijven we sparen :) werkt voor ons dus super ;)


Ook weer gekeken naar het saldo van de ib-groep schuld. toch fijn dat we ietsje extra aflossen.
schuld op dit moment:8993,06. rente de afgelopen maand was 17,87, zonder extra aflossen zou het ongeveer 18,15 geweest zijn. het scheelt maar een klein beetje, maar toch ;) erg blij dat we iig iets extra aflossen (zou nog wel meer willen. maar man wil niet.. ) ben nu steeds meer benieuwd naar de rente van volgend jaar. dan wordt het voor ons weer aangepast (elke 4 of 5 jaar ? ) hopelijk gaat de rente omlaag, dan gaat het aflossen nog sneller! het maandbedrag laten we op 100 (71,70 auto incasso en 28,30 op ongeveer de zelfde datum via een automatische overboeking, omslachtig maar ja het werkt :) )

rente ook weer binnen op M.oneYou. en ook rente van de vakantiegeld actie. we hebben toevallig net rond die datum ons complete spaargeld overgeboekt naar MoneYou. hiervoor zaten we bij ohra en ing. maar ivm de hogere rente bij MoneYou overgestapt. er was een actie van 0,1 % rente over een saldogroei van minimaal 1000 euro. hier kwamen we dus makkelijk aan doordat we net als ons geld hadden overgeboekt ;) maar de rente was natuurlijk niet zo veel over een korte tijd. 3,57 ;) ben blij dat de kwartaalrente meer is ;)

4 opmerkingen:

 1. Ik heb dezelfde duo-tijd als jullie denk ik, want eind volgend jaar wordt ook mijn rente herzien. Van mij mag het ook wel lager, maar extra aflossen doe ik niet, aangezien de spaarrente hoger is dan de huidige duo-rente.
  Fijn dat september zo goed ging!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. snap ik. maar met een, voor ons, hoog spaarsaldo en dus financiele zekerheid, wil ik heel graag van die schuld af!! t liefst zou ik m in 1x aflossen, gewoon ervan af zijn, klaar. maar dat wil man niet. en snap ik ook eigenlijk wel. t is al heel wat dat we nu 28 euro per maand extra aflossen (en zo een mooi rond bedrag van 100 euro per maand.. hou ik van ronde bedragen :p). hou gewoon niet van schulden. maar ja we zien :)

   Verwijderen
 2. Netjes hoor, je hebt het goed op orde! :) Fijn gevoel, he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zeker! blij dat t inkomen nou ook zoveel is dat we overhouden en kunnen sparen.
   altijd wel op t geld gelet en weinig onnodige uitgaven/abbo's enz. en ook altijd overzicht gehad. zou niet zonder kunnen. durfde dan geen cent uit te geven :p en mede dankzij internet, waar ook 15 jaar geleden al bespaarfora etc te vinden waren :D

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...