veel uitgeven aan eind van een goede maand..herkenbaar?

Het valt me op als een maand goed gaat qua uitgaves (of ja vooral dus weinig uitgeven/binnen de verwachtingen blijven) merk ik dat ik al snel denk van oh het gaat toch goed deze maand, het kan wel.. om zo vervolgens toch "te veel" (meer dan gepland) uit te geven..

Kan er soms weken goed op letten met kleding kopen of vooral weinig kleding kopen etc. maar als het goed gaat heb ik de neiging om dat los te laten.. het kan op zich ook wel maar we willen ook graag sparen.

Ik merk ook verschil nu we overgestapt zijn van ohra naar moneyou. omdat we een vast bedrag spaarden bij ohra (het maximum van 250 toen) wat gewoon onder de vaste lasten viel, de rest bleef op de ing staan. beide saldi groeiden, en in excel zagen we het totaal wel maar dat waren excel cijfertjes..  nu staat het grootste deel bij moneyou, dus dan zie je snel hoeveel je hebt. en ik vind het bijzonder veel wat we hebben gespaard in vrij korte tijd (een ander vindt het weinig voor stellen of normaal misschien maar toch.. ) en heb dan dus extra de neiging om te denken we sparen toch.. dan maar iets minder.. dit of dat kopen kan best.. kleding voor de kids ietsje duurder (nog neit duur, maar v&d ipv zeeman bijv..) langzamerhand vind ik het steeds belangrijker dat de kleding ook echt leuk is (liever iets minder en dan echt leuk dan een kast vol met kleding die ik eigenlijk net niets vind... ) maar ja dat kost ook flink wat.. :(

weet ook niet wat ik eraan kan doen.. behalve me er bewust van zijn, wat op zich al een mooi begin is.. ;) en proberen goedkoper maar wel leuk te shoppen voor de kids.. (we moeten nog winterkleding voor dochter, of ja vooral truien/shirts met lange mouwen, vesten passen nog wel, en broeken ook, maar de shirts 110/116 zijn echt te kort (ze is pas 1.13 maar een lang lijf.. ook de zomershirts waren al 122/128.. ) op de fb regio groep kom ik maar weinig tegen (vooral babykleding..)

Verder ook nog leuk niews! Dochter ging weer oefenen met fietsen en vandweek ging het al vrij goed met papa. We hebben van vrienden van de buren een hesje over kunnen kopen . Hier zit een handvat aan op de achterkant. Man hield haar zo vast terwijl dochter zelf dus ging fietsen (ipv dat je het stuur enz vast houdt..). Vanavond ging ze fietsen met opa. die hield het maar kort vol maar ze fietste dus al snel alleen :D eerst korte stukjes voor opa uit (goede oefening in t starten en stoppen :p) en daarna het hele stuk terug naar huis. ze kwam ons en de bevriende buren allemaal halen voor haar "fietsshow" :D iedereen moest het zien! niet eens zenuwachtig dat het dan opeens niet meer zou lukken of niets, gewoon supertrots op haarzelf dat ze het nu kan!! nu dus flink gaan oefenen met luisteren en naast mama fietsen ;) (weinig tijd voor maar goed, wel belangrijk met een dochter die graag doet wat ZIJ wil :p )

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat ze het nu kan. Ineens wordt haar wereldje een stukje groter. haha en nu inderdaad zorgen dat je niet erlangs hoeft te rennen als ze te vlug gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. rennen ? :p dat hou ik echt niet bij hoor haha. vanmorgen geoefend.. ik wou over t fietspad een rondje, maar daarnaast zit water.. ze bevroor.. durfde niets meer, kon t daar ook niet uit leggen wat t was.. t leek of durfde ze gewoon niet meer te fietsen..besloten om naar t park te gaan, andere kant langs, kan ze daar wat verder oefenen, eenmaal bij t water weg, stapte ze zo op en fietste weer verder. later legde ze uit dat ze het wiebelen van dr stuur eng vond, zo bij het water... bang om in het water te vallen. arme meis. was een stapje te snel van mama.. ;) maar het fietsen ging weer super en en was bijna niemand in t parkje..:D ideaal dus, gewoon lekker rondcrossen, ff bij t speeltoestel spelen.. zoontje vond t ook best achterop bij mama of in t speeltuintje :D geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ook vaak via MP, dan heb je kwalitatief goede kleding voor een stuk minder geld! Vind merkkleding vaak toch net ff leuker en mooier maar wil er niet ( altijd) veel geld voor uitgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vind t dan door verzendkosten alsnog snel duur worden.. en kan er nog weinig naar mn zin vinden.. bij verschillende mensen 1 kledingstuk en op laten sturen wordt ook erg duur.. :( maar super dat t jou wel lukt! :D

   Verwijderen
 4. Wij hebben de laatste tijd geen goede maanden meer. Althans, al het geld is gewoon op aan het eind van de maand. Komt ook omdat we de eerste van de maand veel naar de spaarrekening schrijven hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij geven meer uit dan ons maandbedrag (maar er komt meer binnen dan het maandbedrag.. )we sparen dus soms wel soms niet.. t spaarsaldo groeit nog maar minder hard dan we willen.. lastige is dus.. het groeit nog.. dus 1 stemmetje in mn hoofd zegt wat zeur je nou.. je spaart.. dus het gaat goed.. andere stemmetje zegt maar jullie wilen veel meer sparen.. doe dat dan ook... :p

   Verwijderen
  2. en nu dus ook de ergonomische drager aangeschaft.. weer een flinke uitgave.. onder t mom van t geld is er en het lijkt me erg fijn voor opvangkindjes.. had een nieuw kindje, midden in een sprongetje (11 mnd), andere kids waren een beetje ruziezoekerig en ik moest eigenlijk gaan koken anders komt bedtijd van eigen kids in de knel.. opvangkindje in de gehuurde drager gedaan en hij had t enorm naar zn zin.. kindje blij, andere kindjes blij en ik blij ;) tja.. wel fijn ;) en ook praktisch omdat ikalleen ene duowagen heb (en een fietskar maar ja het is nog geen 500 meter lopen naar school dus ben langer bezig met fietskar pakken dan met fietsen als t om school gaat.. is wel handig voor bijv kinderboerderij ofzo die is verder weg en je kan m loskoppelen als wandelwagen), dus hopelijk ga ik de drager veel gebruiken :D wel blij dat ik eerst kon huren voor een klein bedrag.

   Verwijderen
  3. Ik denk dat als je dan geld uitgeeft, dat je het dan inderdaad het beste kan doen aan dingen die je leven dagelijks makkelijker en fijner maken. Zo'n drager ga je vast veel plezier van hebben.

   Hoe vond je Warhorse? :)

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...