voorlopig koopcontract getekend!

Vanmorgen hebben we het voorlopig koopcontract getekend. doordat het voorlopig heet, voelt het nog heel vrijblijvend.. maar dat komt ook misschien omdat we t er vooral nog samen over hebben. de kinderen weten nog van niets (nou ja, t gekke is, dat we t er gewoon over hebben waar ze bij zijn en dit het enige is waar ze niet bij doorvragen waar we t nou over hebben... heel maf.. )
maar het duurt ook nog vrij lang natuurlijk.. de overdracht is pas 15 februari.. gelijk maar even in mn agenda gezet, anders heb ik gewoon tig opvangkinderen die dag ;) niet handig.. gewoon vrij nemen die dag ;)

dan moet nu alles echt helemaal in gang worden gezet.. hypotheek moet officieel aangevraagd worden. langzamerhand moeten we gaan kijken naar wat we nu willen doen in het huis en wat we moeten uitstellen, die ook weer op volgorde van prioriteit/wens en geschatte kosten (evt als er nog geld over is, dat we gelijk kunnen zien welke reserveklus we toch nu al kunnen aanpakken ;) ) ik droom al over een nieuwe keuken ;) heel leuk hiervoor is de ikea keukenplanner :D
laminaat gaan uitzoeken, op marktplaats aan t kijken naar andere meubels. de oude gaan niet weg trouwens maar kunnen naar de speelruimte in de kelder ;) of elders in het huis. langzamerhand dus meer concrete plannen maken! ik gok dat er 15 oktober een compleet draaiboek ligt met moodbords haha. er zal veel moeten gebeuren maar ook fijn dat er veel al vooral gedaan kan worden qua plannen en uitzoeken.

overeengekomen prijs voor het huis is 225.000 hier komen natuurlijk nog kosten koper bij en mogelijk kunnen we een klein bouwdepot krijgen omdat we nog onder het maximale bedrag van de nhg zitten. maar zodra ik weet wat het exacte bedrag van de hypotheek wordt, zal daar nog wel een blogje over komen. komende tijd zullen we helaas nog niet extra aflossen omdat er eerst nog veel geld in het klussen gaat zitten en de maandlasten fors hoger worden waardoor sparen even wat lastiger gaat worden ;)

4 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Maar eh, voorlopig betekent niet vrijblijvend hoor....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee zeker niet! maar zo voelt het soms even.. allemaal nog zo onwerkelijk! had dat ook toen ik zwanger was van de oudste en de kinderkamer al klaar was.. we liepen er elke dag langs.. echt wel een zwangere buik etc, maar toch.. zo onwerkelijk nog zolang het nog niet echt zo is.. en nu kan ik mn leven voordat er kinderen waren al niet eens herrinneren ;)

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd! Maar eh, voorlopig betekent niet vrijblijvend hoor....

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...