Overcompenseren?

Zoals regelmatig was ik weer eens bezig in excel.. ik wil het liefst het hele spaarschema invullen voor het hele jaar haha maar dat gaat niet omdat mijn inkomen onzeker is en onbekend ;)

Toen besefte ik ineens.. ik wil voor de kinderen alles op orde hebben (lees genoeg spaargeld zodat er over 10 jaar gestudeerd kan worden zonder geldzorgen of wat dan ook)  en ook voor ons goed gevulde spaarpotjes zodat klussen aan het huis gewoon kunnen en ook als toevallig op dat moment de auto, vaatwasser en wasmachine ermee ophouden dat ook geen probleem is...
ik wil dus 1 grote spaarpot zekerheid opbouwen.. financieel gezien dan...

Toen bedacht ik opeens hoe anders het vroeger in ons gezin was.. mn ouders hebben 2x een restaurant gehad en zijn 2x failliet gegaan.. wat eindigde in schuldhulpverlening (schuldsanering ? geen idee, werd er uiteraard buiten gehouden voor zover dat ging). ik weet nog wel dat mn vader mijn 1e jaar hbo alles heeft betaald en toen ik 18 werd, wou hij mn rijlessen betalen, dat heb ik niet toegelaten omdat ik toen wel wist dat er geen geld was..

misschien dat ik daarom wel alles op orde wil hebben ?
Hoe is dat bij jullie ? is er een specifieke reden dat je bent gaan sparen ?

Als ik mn agenda soms zie vind ik dat ik te veel werk, ook al werk ik thuis als gastouder.. ik kan op werkdagen nergens naartoe met mn eigen kinderen, zelfs uit school of van een hobby halen is soms lastig (oudste heeft afwijkende tijden vanaf groep 5 op woensdag en vrijdag) ivm de kids die dan allemaal weer mee moeten.. afspreken kan niet altijd (en vooral bij een ander ophalen is lastig rond etenstijd... ) Ik weet waar ik t voor doe (financiele zekerheid)
maar nieuwsgierig hoe dat voor jullie is ???

2 opmerkingen:

 1. Ik werk op kantoor en heb een oppas aan huis die de kinderen van en naar sporttrainingen/speelafspraakjes etc. brengt. Dat doe ik dus niet zelf en is prima zo.

  Kan je qua speelafpraakjes niet vragen of je kinderen thuisgebracht worden? Een beetje sympathieke moeder/vader/oppas van de speelkameraadjes snapt wel dat jij moeilijk je eigen kind kan gaan ophalen met al je oppaskindjes in touw.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. meestal haalt mn man de kids als ze bij een ander kindje spelen, maar op woensdag is dat lastiger omdat ze dan vroeg uit zijn en dus vaak tot ongeveer 1500 spelen. anderen laten rijden kan soms idd, maar wil dat ook niet standaard vragen. die ouders werken ook op andere dagen dan t afspreken, wil ze er niet voor laten opdraaien dat ik ook werk. is namelijk altijd rond etenstijd (school tot half 4, dus spelen tot 17/17.15..) of ja rond kooktijd dus, en dus spitsuur. (wij eten 2 dagen in de week ook stipt om 17.30 omdat dan om 1800 een kindje opgehaald wordt en dus klaar moet zijn met eten :p) plannen plannen plannen. en ach andere kids kunnen ook wel eens een dag niet afspreken toch ;) meestal kan t gewoon hoor :)

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...