Spaardoel 2015?

Ja langzamerhand maak ik de excel schema's voor 2015 op orde. Voor mijn gastouderinkomsten en dus de uren van de opvangkinderen etc (met bijbehorende nieuwe uurprijs. 0,10 omhoog.. niet veel maar ja wil ouders niet te veel belasten..) en ook het schema van onszelf qua financien (aan de zakelijke gekoppeld, voor mijn maandinkomen wat elke maand weer anders is. handig dat excel!)

Ook het tabblad sparen is deels ingevuld met het basissalaris van man en de verwachte maandbedragen die we nodig gaan hebben in 2015. Voor wie het niet weet, wij storten de inkomsten eerst door naar de spaarrekening van ing. 1e van de maand stort ik een maandbedrag terug naar de betaalrekening, gebasseerd op vaste lasten + boodschappen + tanken + overige (en eventueel incl verwachte eenmalige kosten zoals de gemeentelasten enz). wat er overblijft gaat naar de spaarrekening bij Mo.neyou.
In dat spaarschema wil ik het liefst ook en spaardoel invullen.. Ik vind het erg moeilijk om een realistisch doel te stellen.. wel heb ik al een nieuwe rekening/nieuw spaardoel geopend bij de spaarbank. Staat wel leuk.. spaardoel 2015.. heb het op 5000 gezet. maar geen idee of het te veel of te weinig is. Vind dat echt moeilijk om te verzinnen. heb ook geen duidelijk overzicht wat we nu echt gespaard hebben afgelopen jaar.. omdat we zijn overgestapt naar mon.eyou voor de rente. nog maar eens goed naar de cijfers kijken qua beginsaldi en eindsaldo.. :) kijken of dat een mooi leuk spaardoel voor 2015 wordt!

Hebben jullie al doelen voor 2015?

3 opmerkingen:

 1. eens goed naar t gespaarde geld gekeken.. blijkt zelfs bijna 10.000 te zijn.. snap af en toe niet waar t vandaan komt, t idee dat we nauwelijks sparen en veel te veel uitgeven.. maar ja goedkope vakantie dus een deel vakantiegeld, man krijgt zn overuren elke maand uitbetaald.. ik heb ondertussen 4 opvangkindjes ipv 2 zoals begin dit jaar. (2 leveren niet heel veel op maaroged.. alle beetjes helpen) en man heeft 4 wekelijks loon dus in juli komt er 2x loon binnen op de spaarrekening.. :D)
  het doel voor 2015 dus maar op 10.000 gezet.. ben benieuwd!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wacht nog even tot we weten wat de nieuwe vaste lasten worden, anders valt het misschien zo tegen als ik nu doelen opstel en het blijkt helemaal niet uit te kunnen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hier is t inkomen elke maand wisselend.. dus een doel opstellen is wat dat betreft ook zinloos. maar ook wel een fijn idee om een soort van doel te hebben, of het nou reeel is of niet. mijn inkomen varieert tussen de 300 en 1200 per maand... mans inkomen tussen de 1600 en 2200... ook erg wisselend dus ;) hier is het sparen dus meer afhankelijk van het inkomen de vaste lasten veranderen niet zo veel in het nieuwe jaar, hooguit een paar euro. verandert het bij jullie wel heel veel dan in 2015??

   kwam er wel achter dat ik het nieuwe doel hoog heb ingeschat.. dus waarschijnlijk niet haalbaar, maar laat het maar zo staan. hou van mooie ronde bedragen :p

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...