wisselend inkomen

Ik ben een beetje een controlefreak.. ;)
Veel dingen heb ik moeten leren loslaten, zeker met 2 kinderen haha
En dat is maar beter ook haha

Maar wat ik lastig blijf vinden, is ons wisselend inkomen.. ik wil het liefst het financiele schema voor 2015 al helemaal invullen.. De vaste lasten lukt wel aardig, hooguit dat het een paar euro duurder wordt. Mijn inkomen weet ik aan het einde van de maand zodra alle uren zijn gewerkt, dat staat dan allang in excel (eerst een schatting, en bij meer of minder werken wordt het direct aangepast, omdat ik zelf mijn uren bij moet houden, zodat ik het kan factureren). Op zich geen probleem (wel jammer dat ik het niet weet voor het gehele jaar.. maar ok). Maar mijn man krijgt elke maand zijn overuren uitbetaald, hoeveel hij dan netto krijgt is elke x weer afwachten. hij kan zn overuren wel inzien, maar dan nog weten we zijn exacte salaris pas als het binnenkomt of als zn salarisstrookje er is (vaak op dezelfde dag)..
ik merk dat ik dat behoorlijk vervelend vindt.. maar ja er is niets aan te doen ;)

iemand nog tips ?
hebben jullie ook van die kleine irritaties ?
is jullie inkomen elke maand gelijk of ook zo wisselend ?

5 opmerkingen:

 1. Gewoon rekening houden met het loon van je ml zonder overuren, dat zal dan toch een vast bedrag zijn? Alles wat extra binnenkomt is dan mooi meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gaat niet om het maandelijkse, qua vasten lasten enz. we verdienen meer dan we uitgeven, maar ik zou graag een duidelijk jaaroverzicht hebben, met hoeveel we sparen enz. man heeft wel een basisbedrag idd. geen idee wat dat is komend jaar haha. ik heb geen basisbedrag, elke maand is anders, alles tussen de 300 en 1300 is mogelijk ;)

   voor het maandelijkse overzicht gaan alle inkomsten direct door naar een spaarrekening bij dezelfde bank als betaalrekening. lage rente, maar daarvoor staat het er niet ;) op de 1e van de maand boek ik dan een maandbedrag terug naar de betaalrekening, voor boodschappen, tanken, een deel overig, en natuurlijk de vaste lasten. ik laat 500 als buffer voor noodgevallen zegmaar op die tussenrekening staan en de rest gaat door naar M.oneyou.
   jammer dat ik dus geen maandinkomens weet van te voren. ik weet zelfs nog niet hoeveel er aankomende dinsdag van man binnen gaat komen en hoeveel er dus naar M.oneyou gestort kan worden..
   absoluut niet erg ;) als dat het ergste is, waar ik me nu druk om kan maken, betekent dat t hier erg goed gaat ;) maar ik merk dat ik het elke maand weer irritant vind :p wil het gewoon invullen en niet af moeten wachten tot de uitbetaaldatum. maar het is niet anders ;)

   Verwijderen
 2. Ik neem gewoon het gemiddelde van de afgelopen jaren. Iets aan de veilige kant gaan zitten zodat het eerder mee dan tegenvalt.

  Had je mijn jaarbudget al gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. t gaat niet om de maandbedragen... ;) wil gewoon het spaarschema al graag invullen, alle exacte bedragen.. :p wil niet elke x moeten wachten tot het salaris van man binnenkomt, voor ik het spaarbedrag van die maand kan overmaken.. :p maar ik wil iets onmogelijks ;)
   maar heb wel op basis van afgelopen jaar een spaardoel gesteld idd. maar alle afgelopen jaren waren anders qua inkomen en sparen.. gekke is dat we ondertussen meer sparen terwijl ik minder inkomen heb dan voor de kids er waren, en we meer uitgaven hebben..
   waarwe het toen aan uitgaven? geen idee... :p vaker eten bestellen, vaker sauna, andere uittjes ? geen idee :p t idee dat we zeker niets ingeleverd hebben en juist meer uitgeven voor de kids en toch sparen we nu behoorlijk veel (in mijn ogen :p )

   maar ja ik moet leren geduldiger zijn haha

   Verwijderen
 3. ondertussen is mans inkomen weer binnen en weet ik dat bedrag ook weer. 124 meer dan ik had verwacht/geschat. altijd fijn (schat het ook laag..:p als man zegt 1900 zet ik hooguit 1800 in t schema ;) heb liever dat er meer binnenkomt dan geschat dan minder :p)

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...