te veel op 1 dag..

Onze oudste is mogelijk hoogsenitief.. We weten niet zeker wat er is. nog nergens op laten testen, lang dacht ik aan pdd-nos (een variant van autisme).
Ze wordt snel boos als het onduidelijk is, te druk etc.

De ib-er van school dacht aan mogelijk hoogsentitief.. Ik ben me er eens in gaan verdiepen en ja dat komt ook wel enorm overeen met hoe ze is! en ook hoe mijn schoonmoeder haar ziet.. het klopt nog meer dan de kenmerken van pdd-nos die ik al enorm herkende in haar..

en ik herken mezelf er veel meer in dan in pdd nos.. terwijl dochter een kopie van me is..
dus ook dat stukje klopt wel..

Tja en dan.. er veel over lezen.. veel dingen waar we zelf op uitegekomen zijn dat ze werken, komen we ook tegen op informatie sites. gelukig, we doen ook nog wel veel dingen goed ;)

maar soms kom je je zelf en dus ook je kind weer tegen..
vandaag was zo'n dag

Dochter had een vossenjacht van scouting die ik haar niet wou ontzeggen. Superleuk! en zij had er ook zin in gelukkig! (is niet altijd zo bij dingen die anders gaan.. dit was met heel de regio en niet op haar eigen scoutingterrein maar in de Biesbosch!). Zij heeft het super gehad gelukkig!

Wij hadden echter een etentje bij vrienden thuis (meer meer kids in eerste instantie maar 2 bleken ziek helaas). Vriendin was bereid rekening te houden met kids en wou vroeg eten, maar de tijd van scouting gooide al roet in het eten.. pas om 17u klaar en dus pas 17.45 weer bij vreindin.. daarna nog eten.. en dochter al bekaf van 3u scouting/buitenspelen... :( stom. wist het van te voren en toch de beslissing maken dat t allemaal wel kon
En het ging ook wel.. maar toch snap ik niet waaorm ik niet voor mn kind durf te kiezen en gewoon zeg prima maar dochter en ik gaan naar huis.. ok nog een probleem, hoe komen man en zoontje dan thuis :p want we hebben maar 1 auto.. lastig dus.

Het was leuk, maar volgende x toch even 2x nadenken hoe we het op gaan lossen.. Dit was niet ideaal.. :( geen 2 drukke dingen achter elkaar..
Vooral omdat man er niets mee kan, dat ze mogelijk hoogsensitief is. hij vindt het maar gedoe en vindt dat ze "gewoon" moet luisteren als hij zegt stoppen of luisterne.. maar ze heeft wat verwerkingstijd nodig.. en vooral rust en begrip ipv een boze mannenstem..:(

Zo lastig soms dat man en ik dan lijnrecht tegen over elkaar staan.. ik probeer enorm mn best te doen aanpakken te vinden die bij haar werken.. en haar ruimte geven om te groeien en te leren en zich fijn te voelen.. en tegelijkertijd probeer ik manlief hierin te helpen dit ook te leren etc, maar dat is nog best moeilijk...

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij organiseert het CJG (althans in onze regio) hierover bijeenkomsten of lezingen. Als lid van de ouderraad hoor ik geregeld hierover. Google maar eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik denk dat er tijdens lezingen neit veel meer gezegd wordt dan je op google kan vinden ? maar eens kijken. lastige is dat ik me er erg in interesseer en er open voor sta om een aanpak te vinden die bij haar werkt, die haar zoveel mogelijk helpt terwijl man meer zoiets heeft van ze moet "gewoon" luisteren.. en ik waarschijnlijk degene en die dan naar bijeenkomsten gaat.. :p (en t zo nog meer tussen ons in komt te staan omdat ik man probeer te leren hoe t wel zou moeten.... )

    maar bedankt! ga eens kijken op site van het cjg! in januari ook weer gesprek met ib-er van school, eens kijken of zij wat tips heeft ;) en ook in januari een afspraak bij fysio, die ook programma;s hebben voor prikkelverwerking (wist ik ook niet :p las t bij blogger Dee)

    BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...