gelukkig nieuwjaar! en KVK

Iedereen natuurlijk nog de beste wensen voor 2015! beetje laat.. krijg je als je je blog verwaarloost.. ;) Gelukkig door leuke dingen ;) Mijn zusje en haar vriend logeerden bij ons van 29-12 tot vrijdag 2-1. erg gezellig!
Oudjaarsdag hier thuis gevierd met dus mijn zusje en haar vriend en mijn schoonouders en schoonzus en natuurlijk mijn man en onze 2 kids. zoontje 19.30 gewoon naar bed. dochter zou savonds proberen te slapen, maar uiteindelijk lukte dat niet/wou ze niet. te veel prikkels, leuke dingen, visite.. (slapen is altijd al een probleem ;) daarvoor krijgt ze 0,1 mg melatonine, dat helpt om toe te geven aan de slaap en slaapt ze altijd binnen 30/45 minuten). Haar op laten blijven. om half 2 snachts vroeg ze om een deken terwijl ze naast haar tante op de bank zat en binnen een paar seconden sliep ze ;) lieve meis. man heeft haar later naar boven getild :)
Zoontje vond het vuurwerk maar niets :( had hem om 23.30 wakker gemaakt. vast mn laarzen en jas in de woonkamer gelegd en mn emeibaby zodat hij op mn buik vast kon, en ik toch mn handen vrij had om iederen gelukkig nieuwjaar te wensen buiten. hij was ook wel blij dat hij bij mama vast zat, maar toch vond hij t vuurwerk maar helemaal niets, we zijn snel naar zolder gegaan en daarvanachter het raam het prachtige vuurwerk gekeken! rond 1 u ging hij ook weer zn bedje in en heeft heerlijk geslapen tot 9u ofoz. dochter ook trouwens.. een wereldwonder bijna ;) en heerlijk voor ons!
de rest van de dag thuis gebleven. heerlijk! geen verplicht bezoek naar opa en oma van mn man (vorig jaar al afgeschaft wegens huilende overprikkelde dochter) en ook niet uit eten of eten bestellen met schoonouders (uitgesteld naar vandaag). heeeeerlijk! eerst nog vele huilen van moeheid en dwars.. maar smiddags ging het steeds beter! wauw! dagje rust helpt dus wel :D (ooit leren we het nog wel.. )

En ondertussen wat meer verdiept in kvk en belastingen voor zelfstandigen en dus de zelfstandigenaftrek. rekensommetje gemaakt.. en we gaan proberen me in te schrijven als zzper (eenmanszaak dus) bij de belastingdienst per 1-1-2014 (dus met terugwerkende kracht) om over 2014 al aangifte te doen als ondernemer. mn boekhouding is voor 2014 dan niet helemaal professioneel.. enkel in excel. maar goed heb wel de bonnen en een schema met de kosten voor eten/drinken van de kids (en desnoods trek ik die kosten niet af, dan ben ik met een zakelijke aangifte nog voordeliger uit dan met alleen particuliere aangifte!)
en dus ook aan t verdiepen voor een boekhoudprogramma. ooit eens gewerkt met davilex bij een restaurant waar mn vader klusjes deed, ik voerde bonnen in in de administratie. heel fijn programma. denk dat ik het maar ga aanschaffen en zo zelf de aangiftes blijf doen. iedereen beweert altijd dat een boekhouder zn geld terug verdient.. maar je kan toch niet meer aftrekken dan je ook echt aan kosten maakt.. dus als ik die zelf invoer.. kom je toch bijna op t zelfde uit.. en als gastouder mag je verder weinig aftrekken.. dus zo'n vaart zal het niet lopen toch?? of is er iemand met andere ervaringen of tips dan hoor ik het graag???!!

verder hebben we ons ingeschrevne voor nieuwbouwwoningen in de wijk! voor 5 januari moesten we onze voorkeur opgeven voor maximaal 5 woningen. die zullen iets kleiner zijn dan waar we nu wonen, maar ok. het is dan wel koop..!! :D en hopen dat we de hypotheek dan ook rond krijgen! vind het nu al helemaal spannend!! mn hoofd loopt over met plaatjes van badkamers, keukens, slaapkamers vor onszelf en voor opvangkinderen en indelingen en plattegronden van het huis.. wat is handig.. wie slaapt waar, komt er een aparte slaapkamer voor oppaskinderen of niet waar komt de werkruimte voor man enz... pfff en dan hebben we alleen nog maar een voorkeur aangegeven.. is nog maar de vraag of we uberhaupt in (of uit? hoe noem je dat) geloot worden om uberhaupt te komen praten... en dan nog dehypotheek afwachten...:p spannend dus!!!

4 opmerkingen:

 1. Ik heb ook mijn administratie in excel hoor! Het kan heel professioneel opgezet zijn, voor mij voldoet hij voorlopig goed genoeg. De kracht van het doen in excel is dat je het juist beter begrijpt. Het is verstandig dat je je gaat inschrijven bij de kvk, de zelfstandigenaftrek is super fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heb een cursus (nooit afgerond, kon er uiteindelijk toen toch neits mee dus zag van examen het nut niet zo in :p komt vaker voor bij mij haha) basiskennis boekhouden gedaan.d usook boekhoudprogramma;s snap ik wel. ooit gewerkt met davilex, kost je weinig tijd om op te zetten spreekt me meer aan dan uren in excel prutsen.. heb nu al mn administratie (prive en als gastouder) in excel. is elk jaar weer uren werk om het weer voor da tjaar kloppend te maken.. dus weet t nog niet wat ik doe.. en idd de zelfstandigenaftrek scheelt ook al veel geld op maar 9/ 10.000 euro omzet :D dus wel happy mee!

   Verwijderen
 2. Wij hebben wel een boekhouder, ben er wel blij mee omdat we ook aangifte moeten doen voor de btw, en hij ook afschrijving van goederen, oudedagsreaerve binnen de zaak enz regelt en ieder jaar de jaarstukken maakt. Weet/denk niet dat ik dat zelf zou kunnen. Ik boek zelf wel alles in in boekhoudprogramma Snelstart, heel fijn programma, en lever dat dan per kwartaal aan in Snelstart. Had je er ook aan gedacht om voorlopige aanslag te betalen voor zorgheffing? Valt anders zo tegen achteraf :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de eigen bijdrage zvw is bij mij niet zo heel veel.. de aangifte is ondertussen gedaan door een boekhouder idd. zonder kvk..! ideaal (zo'n gedoe om er te komen nl.. )
   oudedagreserve etc heb ik niet nodig ook geen jaarstukken enz. alleen de zakelijke belastingaangifte.. dat heeft de boekhouder nu gedaan voor 200 euro. we krijgen zo'n 2500 euro "terug", bij man is het wat verkeerd gegaan qua inhoudingen dus hij moet nog 400 betalen. weet niet of de 2500 verrekend is met de zvw, maar we houden iig over ;) dus komt helemaal goed.

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...