Sinterklaasmiddag

ook wij hebben gister sinterklaasmiddag gevierd! Bewust middag zodat ze niet de hele dag hoeven te wachten in spanning en er nog even tijd is om gelijk al met wat speelgoed te spelen ;)

s' Morgens eerst het sinterklaasfeest bij de scouting. het was dit jaar groots opgezet! samen met 2 andere groepen werd het gevierd, dochter zit bij de bevers, de jongste groep. de 2 groepen hierboven, bij onze scouting de esta's en de welka's (voor de kenners.. dit zijn de welpen en kabouters samengevoegd..:p). sint riep ze op het podium en wist over elk kind wel iets te vertellen, zo leuk! het wsa ook een stoere sint trouwens ;) hij kwam vanaf de klimtoren afgetokkeld! (een piet had zijn tabbert, waardoor het net een vliegend spook leek in zijn witte jurk haha)

de jongste mocht er ook bij zijn, maar eigenlijk was het voor hem niet zo leuk (een uur lang zitten terwijl alle kids bij sint mogen komen en hij niet :p ) wij zijn iets eerder naar huis gegaan (laatste deel was sowieso allene met de eigen groep) man heeft haar weer opgehaald. even geluncht met zn allen en toen konden de kids niet meer wachten van de spanning, ze wilden NU Naar opa en oma! prima! gelijk maar gegaan.

daar stonden ze ook te stuiteren van spanning net alsof ze het wisten.. om half 3 kwamen 2 pieten (en vanaf 2.10 al enorm aan t zeuren wanneer komen ze nou :p ) de hond maar even naar buiten voordat hij de kids zou gaan beschermen tegen die gekke onbekende pieten ;) daar ging ze lekker spelen. even wennen aan de pieten en zij aan ons, liedjes gezongen, cadeautjes uitgedeeld (fijn dat de kids niet doorhebben dat ze zelf met alleen een zak strooigoed binnen komen en opeens ook 2 zakken cadeaus hebben). de kids hebben weer belachelijk veel gekregen ;) een pyama, beide een pen/potlood van frozen, chocola, lego, playmobile, een spel en misschien nog wel meer.. weet t niet eens meer.
morgen of overmorgen eens gaan verzinnen waar we alles gaan laten...

vanmorgen lekker gaan zwemmen, dat wou dochter zo ontzettend graag omdat ze haar a diploma gehaald heeft anderhalve week terug, ze wou zo graag haar eigen gang gaan, zonder kruk of bandje, heerlijk hoe enthousiast ze is!! en trots!!! ze heeft genoten!!


daarnaast ben ik enorm verbaast en blij hoe het nu gaat! we zijn in juni gestart met reflexintegratie.. ik was enorm sceptisch.. maar vooral na e de laatste x toen ze de moro reflex heeft geintegreerd, merk ik enorm veel verschil! we doen zelfs geen enkele oefening meer omdat het enorm goed gaat! december was altijd overleven.. zo er dat ik de hoop verloor dat het in januari echt opeens beter zou gaan, maar toch werd het vanzelf januari en ging het beter en wist ik weer dat het toch echt door alle decemberprikels kwam.. maar ik ben zo verbaast, blij en trots.. ze heeft eindelijk haar plezier gevonden! in school, in het sinterklaasfeest, in alles! ze is zelf ook zo trots dat ze haar a diploma heeft en zelfs het afzwemmen was echt een feest voor haar! zo bijzonder om haar zo ontspannen of gezond gespannen en blij te zien! ipv extreme stress en overprikkeling en hierdoor in de overlevingsstand... wauw heel bijzonder!!

2 opmerkingen:

 1. Wat sympathiek om Sinterklaas gewoon 's middag te vieren zodat de kinderen niet zo lang hoeven te wachten. En bovendien hebben ze zo inderdaad nog lekker veel tijd om er mee te spelen.

  En wat heerlijk dat alles zo goed gaat nu.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja mn schoonouders zijn echt superlieve mensen! oma dacht er zelfs aan om alleen maar pieten te laten komen ipv ook een sinterklaas.. omdat dochter smorgens al een sint bij scouting zag en natuurlijk de vrijdag al op school.. een 3e x weer een andere sint kan wel eens verwarrend worden ;)

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...