Extra aflossen annuïteiten hypotheek ?

We hebben sinds februari dit jaar een hypotheek. Een annuïteiten hypotheek.
Al ruim voordat we uberhaupt een koophuis hadden, was ik al besmet met het aflosvirus... ;)
Dus ook wij willen graag extra aflossen zolang/zodra het kan!

We durven nog niet zo goed.. bang het geld toch voor andere dingen nodig te zijn, dus om aan het idee te wennen, spaar ik het op een aparte spaarrekening. € 100 per maand en eventuele extra dingen soms... het saldo is nu al 750 € :D

Ik probeer uit te zoeken wat aflossen voor effect heeft bij een annuïteiten hypotheek... op de site van de hypotheker (waar we de hypotheek ook hebben afgesloten) staat dat je maandbedrag lager wordt.... maar bij een annuïteiten hypotheek blijft je maandbedrag in principe toch gelijk???

Wie heeft ook een annuïteitenhypotheek en lost extra af en weet hoe dit zit? (scheelt weer een waarschijnlijk duur gesprek met de hyptheker)
We hebben een hypotheek bij Argenta/Quion. Hier staat enkel de info hoe je extra af kan lossen (simpelweg overmaken onder vermelding van klantnummer haha. heel simpel) maar geen enkele info over de verrekening daarna... (of het de looptijd verkort of je maandbedrag verlaagt...) iemand info ??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...