Ladycomp

Toen ik 15 was ben ik gestart met de pil. Eerst de microgynon 30, maar ik bleef enorme buikpijn houden die zo erg was dat ik zelfs met pijnstillers 2 dagen per maand bijna niets kon.. niet erg handig als je een bijbaantje hebt in het restaurant van je vader (die daar natuurlijk op dat moment niets van snapt :p ) Dus een andere pil geprobeerd. de Yasmine. Erg blij mee geweest altijd. hielp enorm goed! menstruatie werd minder heftig, maar normaal. ideaal! Echter werd ik vanaf mn 16e ook enorm veel moe... zo moe dat het echt mn leven beinvloedde.. kon geen 3 dagen stappen maar hooguit 1.. (nit zo belangrijk maar voelde me wel heel anders daardoor.. slap.. dat ik t kon als jonge meid) naast school een bijbaantje hebben trok ik echt niet.. maar ook werken heb ik echt op moeten bouwen.. ipv "gewoon" fulltime werken.. trok dat echt niet.. nooit de link gelegd tussen de pil en vermoeidheid.. ook huisartsen niet.. verschillende keren bloed onderzoek gehad maar kwam niets uit..
en ook geen energie om helemaal uit te zoeken wat t dan wel was dus erbij gelaten..


nu 2 kinderen rijken, een redelijk stabiel ritme daardoor ;) toch een fulltime baan, wel vanuit huis dan ;)  gaat alles prima! de afgelopen 5 jaar spiraal gehad, toch nog wel moe, minder dan met de pil gelukkig. maar ergens 2 jaar geleden oid na zoeken naar anti conceptie online viel er eens een kwartje... ik las veel berichten van meiden die depressief of idd veel moe waren door hormonen van oa de pil.... Dus toen in september de spiraal er uit moest omdat hij er al 5 jaar in zat, zijn we flink op
zoek gegaan naar wat dan...Eigenlijk wil ik geen hormonen meer.. Maar we zijn pas 33 (nou ja manlief over 2 weken :p) dus nog veel te jong voor sterilisatie.. we willen geen kinderen meer.. maar ja je weet nooit hoe t leven loopt.. biologisch gezien kan het nog een jaar of 10 ? dat vinden we te lang om nu een definitief besluit voor te maken...
Condooms willen we dan ook weer niet. maar ja wat wel..
We kwamen uit op de ladycomp. via marktplaats 1 overgekocht van een ander stel (wel grappig.. werd door de mannen geregeld.. die man moest voor zn werk in Delft zijn, dus man daar heen (ze wonen nog veel verder weg nl ) en zo op de parkeerplaats over gekocht haha)
Eerst uiteraard uitgezocht welke er zijn en welke we dan willen eerst leek de versie met app me wel wat.. maar wat blijkt.. dan moet je mobiel op 3 meter afstand liggen ?? maar je moet wel direc tmeten als je wakker wordt.. dus mobiel ver van je bed af ?? ik gebruik m als wekker en wil dat ook zo houden omdat ik diverse wekkers op vaste dagen kan instellen zodat ik het niet vergeet en dit gaat al jaren goed dus zo houden ;)
die viel dus af..
dus een oudere normale versie gekocht.. voor mn gevoel uit de prehistorie.. ;) geen touchescreen oid maar 3 knopepn waarmee je alles in kan stellen en een klein digitaal scherm met ruimte voor 4 cijfers of letters.

Helaas zitten er iets meer haken en ogen aan dan ik had verwacht dus ik weet nog niet of ik het wel wat vind en helemaal durf te vertrouwen... De eisen voor het correct meten zijn namelijk dat je minstens 5 uur geslapen moet hebben en gelijk moet meten bij het wakker worden en dus als je kind huilt je eigenlijk eerst moet meten (wat wel even duurt niet zo snel als mn thermometer die in 5 seconden meet.. maar trek er maar 30 seconden tot een minuut voor uit... )
Daarna komt de temperatuur in beeld en moet je met + of - aangeven of je menstrueert. aan de hand van die gegevens berekend hij uiteindelijk je cyclus en kan zo voorspellen wanneer je vruchtbare dagen zijn. ben benieuwd..
merk dat ik t meten nog wel eens vergeet en dan dus niet achteraf nog kan meten (bijv automatisch eerst gaan plassen of naar een kind toe) en ook snachts er wel eens uit voor een kind wat moet plassen dus geen idee of de meting dan betrouwbaar was...

Binnenkort dus een update!

1 opmerking:

  1. Hallo, dit is een zeer belangrijke boodschap die ik moet doorgeven aan iemand die door huwelijkse problemen heengaat, dat alle hoop niet verloren gaat, wat het probleem ook is, hier is wat je moet weten om je huwelijksprobleem te redden, ik werd ooit geconfronteerd met uitdagingen in mijn relatie tot ik een artikel tegenkwam dat sprak over de man die ik wil introduceren om je dit artikel nu te lezen. Dr. Ekpen van Ekpen Temple is de man die ik je wil aanbevelen met een huwelijksprobleem, dat hij je kan helpen met zijn krachtige spreuk om het probleem op te lossen dat je in je echtelijke leven tegenkomt. Neem vandaag nog contact met hem op via: ekpentemple@gmail.com of whatsapp hem op +2347050270218 u zult er blij om zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...