Belastingaangfite

Omdat ik zzper ben, vind ik het erg fijn om een boekhouder mijn administratie te laten doen.. uiteraard wel een kantoor wat verstand heeft van gastouders omdat er nogal wat regels voor zijn of dingen net even anders in elkaar zitten dan bij een andere ondernemer, omdat je vanuit huis werkt.

Hij stuurt altijd een fijne checklist met alles wat ik op moet sturen aan papieren en het ziet er naar uit dat ik alles al bij elkaar heb?! wauw!
Zelf hou ik mijn bonnen bij, gewerkte uren, totaal uren per maand/jaar etc Dit heb ik in januari al helemaal bijgewerkt (moest alle bonnen nog vanaf september oops) Ik hoef alleen nog een overzicht van Binck waar mn man sinds kort investeerd, maar dit is nog maar zo'n klein bedrag dat het ook geen ramp is als we het niet mee sturen denk ik ??

Als mijn eigen administratie klopt moet ik ongeveer 350 euro betalen aan inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet en krijg ik rond de 700, dus netto krijg ik hopelijk 350 euro. Altijd afwachten of mijn eigen excel tabel wel klopt, maar meestal wel ;) Het lijkt nu alsof mijn netto inkomen hoger is dan mijn bruto inkomen, maar uiteraard gaan alle kosten er nog vanaf. die betaal ik zelf. zoals boodschappen, knutselspullen, eventueel uitjes, mijn bakfiets (of de nieuwe accu die ik in januari gekocht heb) (die ik niet nodig zou hebben als ik geen gastouder ben) extra verjaardagscadeatujes voor de opvangkindjes, speelgoed. Gelukkig kan ik die kosten aftrekken van mijn belastbaar inkomen. hierdoor hoef ik minder of geen belasting te betalen. erg fijn uiteraard!!

Doen jullie zelf aangifte? Via een boekhouder?
Krijgen jullie terug of moet je betalen of geen van beide ?

2 opmerkingen:

  1. Wij doen zelf de aangifte, maar hebben nog lang niet alles gereed voor de aangifte. Gelukkig hebben we nog even de tijd. Wij krijgen elk jaar geld terug. Ik verwacht dit jaar niet anders. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij doen het zelf. Maar hier dan ook geen eigen bedrijf. Ik ben benieuwd, nu een eigen huis, dan is het toch allemaal weer anders.

    BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...