Sparen vs shoppen

Herkennen jullie t misschien ?
Ik zit zo in de bespaarstand dat ik weinig plezier heb in shoppen.. want het kost geld.. in ons geval geld wat er wel is, maar wat ik liever naar de spaarrekeningen overboek dan naar naar winkels.. 
Terwijl ik veel kleding of schoenen echt wel opdraag.. 
Het zou dus soms ook verstandiger zijn wat meer te investeren in bijvoorbeeld leren schoenen ipv goedkope van haren (niet leren) schoenen.. maar toch merk ik dat ik het moeilijk vind.. 

Ik zie nu ook overal via facebook advertenties leuke kleding.. 
Ik heb vooral praktische kleding ivm mijn werk als gastouder (kleding snel vies, broeken slijten snel, spelen veel buiten etc) maar tegelijkertijd wil ik ook iets leukere kleding ipv alleen maar praktisch.. dus een rokje met laarzen oid maar ja dat is weer een extra uitgave terwijl ik kleding genoeg heb.. 

lastig soms haha
herkennen jullie dat of totaal geen moeite met shoppen ?
vooral goedkoop of investeren jullie wel in kleding of schoenen die langer mee gaan ?

4 opmerkingen:

 1. Ik investeer in schoenen. De laatste jaren lag de gemiddelde aanschafprijs zo rond de €100,-. Ik doe er langer mee en het loopt ook beter. Kleding koop ik zeer regelmatig tweedehands. Er staan vaak hele nette kledingstukken online voor een klein prijsje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik koop leren schoenen vaak in de aanbieding. Nu bv. 2 paar leren schoenen bij scapino voor 60 euro! (2e artikel 1 euro namelijk + ook nog de afgeprijsde prijs) en dan ook nog leuke maar moet je wel snel bij zijn! Ik heb zelf maat 43 dus sowieso lastig schoenen kopen. Voorheen kost ik ook vaak goedkopere schoenen maar ik merk wel dat de leren veel langer mooi blijven en daar wil ik ook wel in investeren om bv. een zool te laten maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoenen in de uitverkoop. Van een goed merk, je doet er echt jaren mee en ze lopen lekkerder. (Model vaak mooi en tijdloos.) Af en toe poetsen, op z'n tijd laten verzolen. Goeie schoenen die af en toe de schoenmaker bezoeken zijn bijna onverslijtbaar. Goedkope schoenen eindigen bij mij na een paar keer dragen bij de kringloop. Ik vind ze dan NET niet meer mooi en ze lopen niet lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil op den duur een beperkt aantal kledingstukken in mijn kast hebben. Lijkt me heerlijk. Ik investeer wel in goede schoenen, want daar loop je toch dagelijks op, in mooie blazers en rokken. En ik wil in de toekomst mijn kleding zelf maken.

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...