Opbrengst zonnepannelen

In februari hebben we zonnepannelen aangeschaft. net voor het prachtige weer begon ;) toevallig. Eindelijk de knoop doorgehakt.. offertes aangevraagd en keuzes gemaakt..

Helaas moeten we nog even wachten op de btw teruggave.. (was vergeten het rekeningnummer door te geven. dit moet via inloggen ipv bij de aanvraag.. was het daardoor vergeten).

Dankzij een handige app kunnen we de opbrengst zien. Dit kan per dag, week, maand, jaar.. ideaal!
We hebben een tuin op het zuidwesten. 13 panelen met een piekvermogen van 300 Wp (totaal dus een piekvermogen van 3,9 kWp)

De opbrengst per maand was

februari ( 8 dagen) 97,35 kWh
maart:      258,29 kWh
april: 548,28 kWh
mei: 544,93 kWh
juni: 550,71 kWh


Het wordt nog even afwachten wat het precies gaat schelen in maandlasten qua energie. Voor nu lijkt het ons volledige verbruik te dekken, maar we zitten nu ook in de zonnige maanden dus het levert nu veel kWh op. Na een jaar zullen we zien of we goed zitten met ons maandbedrag of zelfs nog te hoog.
Volgens ons verbruik bij nuon leveren we meer terug dan we verbruiken dus zouden we alleen vastrecht kwijt zijn aan energie.. Ben benieuwd hoe dit na een jaar is


4 opmerkingen:

 1. Ik ben heel benieuwd hoeveel het scheelt op je maandlasten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wij ook!! nog even afwachten tot half maart volgend jaar.. de jaarafrekening... ;)

   Verwijderen
 2. Mooi!
  Wij hebben ook sinds december 2018 zonnepanelen, 10 stuks.
  De opbrengsten zijn vergelijkbaar op basis van 10 panelen dan.
  Wij hebben al bericht van Nuon gehad dat we 50 euro p.m. minder hoeven te betalen. We verlagen nog niet, wachten even de eindafrekening af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie opbrengst. Wij hebben 10 oudere panelen en in juni een opbrengst van 330 kWh.

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...