Druk en spaardoel 2017 ??

Was wel te merken denk ik.. ik heb een drukke maand... ;) Financieel gezien de beste maand van 2016 volgens mij.. dus ook qua gewerkte uren de drukste maand... werkweken van 4 a 5 dagen... huishoudelijke hulp vaak ziek dus zelf meer doen, eigen kinderen veel afspraken, sinterklaasdrukte, schoen zetten, cadeautjes kopen, man jarig etc...

Gelukkig ook heel veel leuke dingen ;) dus ook echt wel genieten!!

Dankzij veel routines, bijhouden etc, lukt het om mijn huis toonbaar te houden en werkbaar... (babys stoppen nl alles in hun mond dus echt wel elke dag opruimen, vloer vegen enz ;) ) en ook mn man helpt heus wel mee voor zover hij wat kan doen naast zn werk ;) maar zijn even pittige weken ;)

Gelukkig is de spaarrekening er blij mee :)

En over sparen gesproken, langzamerhand aan t bedenken of we een concreet spaardoel willen volgend jaar of niet.. ;) ik probeer te blijven sparen op een aparte rekening voor hypotheek aflossen.. we blijven extra aflossen op de studiefinanciering om de looptijd te verkorten (ook al is dat niet lonend met een rente van slechts 0,12% maar ik wil er gewoon vanaf... ).. ik wil eigenlijk sparen voor een electrische bakfiets.. dus misschien ook een aparte spaarrekening voor openen.... (ook al is t geld er al.. mn huidige niet electrische is prima.. ) maar t lastige vind ik altijd..ik heb geen idee wat we in een jaar verdienen... :p bij mij is t afhankelijk van mn gewerkte uren en of de gastkindjes allemaal blijven of niet (en of er dan nieuwe kindjes bij komen of niet als er kids weggaan...) en bij mn man afhnakelijk van overuren etc... vooraf dus neits over te zeggen.. ik wil graag dat een doel haalbaar is.. maar dat weet ik dus niet :p aan de andere kant is t niet erg om een doel niet te halen..... dus ehm tips welkokm ;) maar ik denk dat we voor volgend jaar het spaardoel maar op 10.000 zetten ongeacht of t haalbaar is of niet.... en jullie ??


9 opmerkingen:

 1. Ik weet ook niet wat er het komend jaar gaat binnenkomen, niet eens qua vast salaris zoals dat van jouw man.
  Dat let me niet om doelen te stellen. Dit in het kader van "Dan moet ik maar wat harder werken / zorgen voor meer opdrachten".

  Jij kunt toch ook al dan niet actief zijn in het werven van nieuwe oppaskinderen?

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mag er "maar" 6 tegelijk.. 2 van mezelf tellen ook mee.. heb nu 4 flexkinderen, tegen geen van allen wil ik nee moeten zeggen ;) dus ik hou t bij 4... ;) sowieso.. werk deze maand steeds 4 a 5 dagen, naast het bijna volledige huishouden, alles rondom de kinderen.. wekelijks logopedie, mee naar schoolzwemmen enz.... nee dank je, nog drukker ga ik echt niet redden.. ben juist blij dat er ook iets normalere weken/maanden bij zitten ;)
   dus harder werken wil ik niet ;) en mn man verplichten meer overuren te maken ook zeker niet :p hij werkt al meer dan 50 u per week ;)

   Verwijderen
  2. alle opvangkinderen moeten ook nog eens mee naar school.. 2 tot 4x per dag.. mee naar logopedie, etc... ;) druk zat dus haha

   Verwijderen
 2. Whahaha, is ook toevallig. Mijn blogje van volgende week gaat hier ook over en mijn spaardoel staat ook op 10.000
  Weet ook echt niet of we dit gaan halen. We go for it girl !!


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  WIj hebben 1 vast salaris, van mijn man. Ik ben rustig thuis eigenlijk. Ik vind 10000 euro erbij eigenlijk ook wel een erg leuk spaardoel, maar denk dat het hoog gegrepen is. Maar proberen kan.
  7000 was mijn plan. Maar mss ga ik toch de 10000 eens proberen.
  Sowieso willen we een keer het geld pas einde jaar verdelen, bv een keer wat aanschaffen wat nog nodig is, wat reserveringskosten voor bv auto, studie kids, wat extra aflossen.
  Succes, An

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. super toch! zonder mijn inkomen zouden we uberhaupt niet kunnen sparen of leuke dingen doen ;) (we sparen bijna heel mijn inkomen.. is niet zo bijzonder veel.. maar heirdoor kunnen we én sparen én leuke dingen doen... ;) )

   Verwijderen
 4. Mijn hele blog gaat over mijn doel voor volgend jaar, namelijk 2500 sparen.
  Het is veel minder in verhouding met wat jij als doel hebt maar voor mij is dit ook een echte uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. of je doel nu 100 euro is of 100.000 ;) dat maakt toch niet uit ?? we werken er allemaal hard voor ;) wij lossen weer niet extra af dus altijd jaloers op de bedragen die ik bij anderen lees.. (man heeft zitten rekenen en wil niet extra aflossen... tja... helaas) succes met je spaardoel!!!

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...