vakantie - dagjes weg

We zijn in juni al een weekje op vakantie geweest, maar nu is man 3 weken vrij en ik 2 weken. We twijfelden nog of we een midweek weg zouden, last minute, maar met het huidige weer vermaakt dochter zich beter met de buurkinderen dan op een park waar je dan alsnog dagjes weg moet om het leuk te hebben. We gaan dus vanuit huis dagjes weg.

Zondag gingen we naar schoonouders. Man heeft geholpen een kast in elkaar te zetten en ik gewoon beneden met schoonmoeder en de kids. gezellig! Daar blijven eten. Ze bestelden chinees. (wow wat is dat verschrikkelijk duur trouwens... ??! ben ik de enige die dat vindt.. ? heb zelf een pan nasi precies naar mn smaak voor een paar euro.. kipfilet met kruiden en satesaus van een emmer aanmaaksatesaus.. vind het nog lekkerder ook eerlijk gezegd... ) Maar erg lief van ze! Dus wel genoten hoor!!

We zijn maandag naar MonkeyTown in Gouda geweest en aansluitend op kraamvisite in Gouda ;) De kids hebben zich super vermaakt. Kosten: benzine, entree 14 euro, drinken in totaal 8,60 en geen tijd meer om nog te koken om 17.30 toen we thuis kwamen en de kids te moe voor de grote M (waren al hyper op t kraambezoek.. dus maar gauw naar huis gegaan ;) ) dus nog bij de frietzaak vlakbij friet gehaald voor totaal 19,05.

Dinsdag zijn we overdag gewoon thuis gebleven. Eerst bijgekletst met de buren die zondag terugkwam van vakantie, maar die we nog niet gezien of gesproken hadden. Gewoon koffie met koek wat nog in huis was. niets bijzonders. s'Middags heeft man boodschappen gedaan bij de L.idl en de J.umbo. en gelijk luiers 2+1 gratis bij de K.ruidvat. en 16.30 gingen we op kraambezoek in Zoetermeer. mannetje was geboren met 35 weken.. 46 cm nu, 4 weken oud. wat een klein poppetje maar wel heel lief! Was erg gezellig! daar gegeten (vroegen ze zelf, was zo afgesproken). Rond 19.30 thuis, kids gelijk naar bed.

Woensdag rustig dagje thuis. Dochter lekker gespeeld met buurkids. Zoontje erg moe, 11.30u al op bed tot 14.30..  vind m al weken moe, huilerig, hangerig, tussendoor ook weer gewoon gezellige dagen dus geen peil op te trekken wat er nou is.

Vandaag naar de dierentuin geweest. rond 9.30 de deur uit en 16u weer thuis. Fijn een abonnement! Al gaan we veel minder nu dochter naar school gaat. ik ging nog wel eens doordeweeks als ik de auto had.. maar dat gaat nu niet meer. Maar erg leuk gehad! 1 kleine bui dat we echt even moesten schuilen, verder heerlijk weer gehad (wel wisselend koud/warm en dus jas aan/jas uit weer :p) Zelf boterhammen mee en drinken en wat snoepjes. Totale kosten: benzine (geen idee hoeveel precies, hou me daar niet zo mee bezig..;) ), parkeerkosten 5 euro, koffie 2 euro (ja duur.. geen energiedrank in huis en redt t smiddags niet zonder caffeine helaas) En we kochten voorheen altijd bij het winkeltje een dierjte van 1 euro, maar die zijn uit het assortiment.. alleen een paar lelijke rare dieren ipv redelijk op echte dieren lijkende beestjes.. dochter was terrecht verdrietig.. :( het was een soort traditie, die zij en wij een leuke traditie vonden...  :( ze hebben wel diertjes vna 3 euro.. maar dat nu elke x te gaan kopen ??
Maar weer een heerlijke dag gehad :)

Morgen naar de huisarts voor een uitstrijkje (tja dat heb je als dertiger...  ene kant brr spannend aan de andere kant na 2 bevallingen zal het wel meevallen toch ?)  gelijk even langs de drogist voor wat spullen, kom er toch langs. En morgenmiddag gaat dochter bij schoonzus logeren en man gaat uit eten met vrienden en bios. duur avondje. maar doen ze niet vaak (de meesten al kids en verhuist en druk, "vroeger" zagen ze elkaar 1 tot 3x per week.. meestal bij iemand thuis filmpje kijken.. nu paar x per jaar met verjaardagen of zoals maandag op kraamvisite .. )

1 opmerking:

  1. Stond laatst in de krant dat de chinees juist een van de weinige restaurants is die het nog goed doen, omdat ze vrij grote porties hebben voor relatief weinig geld vergeleken met andere (afhaal)restaurants. Maar het is inderdaad wel flink duurder dan wanneer je zelf kookt....

    Wij hebben met de verjaardag van mijn schoonmoeder chinees besteld en opzich was het wel duurder dan zelf maken, maar we hadden wel echt enorm veel eten voor een relatief lage prijs per persoon vergeleken met uit eten gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...