Maandoverzicht Augustus

Door de vakantie hebben we het niet gered met ons normale maandbedrag. We haalden dus extra geld van de spaarrekening. 300 euro voor dochters nieuwe hoogslaper. En nog eens 300 euro voor alle uitstapjes. Als ik het zo zie, vind ik het nog meevallen eigenlijk.. We hebben best wat gedaan! En ook nog best wat uitgegeven aan eten (wat ik zelf zo duur en zonde vind. maar ivm tijd kan je vaak niet anders. met kids pas om 20u eten is ook geen optie :p)

2x getankt (ik schat altijd 150 per maand, het was 72 en 70,63)
Uitgaven in winkels (apotheek, nieuwe hoeslakens voor dochters grote bed, slaapshirt, kraamcadeaus enz) 150 euro
eten/uitstapjes: 500 euro..
bed voor dochter 300
(voor de alerte lezer er zit in het maandbedrag ook ruim 200 euro speling voor "overige uitgaven" en ergens was er deze maand iets verkeerd gegaan met maandbedrag overmaken. ik dacht dat er nog een bedrag bij moest na circuskaartjes vorige maand, maar volgens mij had ik teveel over gemaakt.. )

boodschappen (geschat maandbedarag 450)  454 euro
en natuurlijk de vaste lasten maar die zijn elke maand hetzelfde (en te vinden in het huishoudboekje)

We konden zelfs van het inkomen nog bijna 400 euro overboeken naar de spaarrekening bij MoneYou! Ik ben erg tevreden! (ja we hadden veel meer kunnen sparen, maar toch ook fijn om te kunnen genieten met het gezin en toch te kunnen sparen ipv inleveren op de spaarrekening!)

Voor de komende maand weer 2000 euro gestort vanaf de ING spaarrekening (hierop storten we de inkomsten als ze binnenkomen. om zo overzicht te houden ;) Zo kunnen we van een vast maandbedrag leven ipv elke maand een heel wisselend bedrag. en in excel ook overzicht houden per kalendermaand omdat man en ik beide op wisselende dagen ons loon krijgen).

Ondertussen heb ik van 2 kindjes al het rooster voor september en wacht ik nog op 1 kindje, maar dat is altijd laat/last minute ;) En per eind september komt er een 4e opvangkindje bij! Van hem heb ik het rooster van oktober en november zelfs al!

4 opmerkingen:

 1. Fijn zo'n overzicht he? :) Ik ga er straks ook eens aan beginnen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja heb het al jaren. kan me niet eens herrineren dat ik ooit zonder heb gedaan. in de loop der jaren is het erg verandert ;) maar zelfs toen ik 15/16 was, hield ik al alles bij. was zo bang om geld uit te geven wat ik niet had. dus inkomen op een rijtje, uitgaven eronder (telefoonabbo en fancy-abonnement :p) verwachte uitgaven (soort budgetten ? :p) etc. super. er zijn heel wat vaste lasten bij gekomen, maar echt enorm fijn zo'n overzicht. nooit geld uitgeven wat er niet is etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. .... wat is eigenlijk het verschil tussen eten en boodschappen...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eten/uitjes was in dit geval het eten bij restaurantjes/pretparken, vooral aan het eind van een dagje uit, dus niet thuis eten. wel simpel, niets duurs. maar nog naar huis om te eten werd dan te laat. voor overdag wel bijna altijd brood mee (behalve monkeytown..daar mag t niet :( ) maar avondeten dan vaak frietjes oid.

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...