spaarpotjes vol en dan ?

Het ziet er naar uit dat we dit jaar al mijn bedachte spaardoelen gaan halen..
Het zijn een aantal spaardoelen en deels reserveringen. Dus een buffer (die is er al ) voor echt noodgevallen waar we nooit aan komen. meer voor werkloosheid etc. Dit is 4 maandbedragen (maar uiteraard kan er veel geschrapt worden bij nood.. dan is een huishoudelijke hulp niet meer nodig, kunnen we beleggen bij binck misschien stopzetten en ook sparen voor de jaarpremie van de zorgverzekering kan dan tijdelijk stopgezet worden bijv of andere besparingen.. dus ik denk dat we er zelfs langer mee kunnen doen als t nodig is)

dan heb ik diverse reserveringspotjes:
zorgpremie
zorgkosten (omdat we basis verzekerd zijn met max eigen risico)
electronica
auto
vakantie
zakelijk (vervangende bakfiets of andere grote aankopen)
en uiteraard een spaarpot voor het huis voor onderhoud of grote aankopen

het meest ideale is gevulde potjes en daarna alles van t geld wat elke maand overblijft alle kosten betalen zodat de potjes vol blijven. geeft een veilig gevoel en scheelt tig heen en weer boekingen tussen alle potjes en de betaalrekening ;)

waarschijnlijk wil ik dan extra snel de lening bij Duo aflossen en langzaam extra aflossen op de hypotheek ? geen idee wat we dan precies met ons geld gaan doen haha. geeft iig een erg fijn gevoel!

uiteraard zal de jaarpremie voor de zorgverzekering elk jaar weer bij elkaar gespaard moeten worden dat is een potje wat elk jaar leeg gaat en weer gevuld wordt. de rest zullen we wel zien. de auto hopen we nog lang in te rijden en volgend jaar nog extra te vullen (als dat dit jaar niet al lukt) met nog eens 2500 tot 7500. daar kunnen we dan vast wel een prima 2e hands auto voor kopen als de huidige t begeeft

bizar hoe luxe dit is en voelt.. nog nooit zoveel financiele zekerheid gehad! ook vroeger thuis niet!
zo fijn dat enkel overzicht hebben en beide een baan hebben hier voor kan zorgen.. met de juiste instelling (weinig merkkleding, niet alles kopen wat los en vast zit, eerst 2e hands kijken, bewust maar 1 auto etc)

iemand nog verstandig advies voor t geld wat "over" gaat bijven als de potjes eenmaal gevuld zijn eind dit jaar ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...