Einde vakantie

Ook voor ons is de laatste dag van de schoolvakantie en van onze vakantie aangebroken.
Ik heb morgen ook nog vrij zodat ik de kinderen naar hun nieuwe lokaal kan brengen en na school even in de klas kan kijken (standaard op deze school op de 1e schooldag)

Vandaag dus weer de normale weekend klusjes en voorbereidingen voor school zoals de gymstassen weer inpakken en dus ook de gymschoenen weer even passen ;) Meestal moet er een maatje groter in de gymtas ;)

Nog een x goed nakijken in welk lokaal ze dit jaar zitten zodat we in 1 x goed lopen.

In juni had de jongste zn arm gebroken. Hier is hij aan geopereerd. Had 2 weken gips en 6 weken pennen. Nu nog fysio hiervoor dus vrijdag de juf alvast gemaild met een lijst aan afspraken wanneer hij dus niet op school is.. logopedie, fysio, orthoptist.. en uiteraard een update hoe het nu met zijn arm gaat. gelukkig al heel veel beter dan voor de vakantie!!

Vandaag ook de fietsen nog even nakijken en de banden oppompen (fiets jongste, fiets oudste, mijn mama fiets en mijn bakfiets) na een tijd weinig gebruikt te hebben zijn die ook vaak zacht..

De oudste krijgt haar eigen huissleutel omdat ze dit jaar naar een dependance moet (ivm lokalen tekort) zo kan ze toch het huis in als ze eerder thuis is dan ik (wat vaak voor zal komen op mijn werkdagen omdat ik dan meerdere kinderen op moet halen).

Agenda is up to date.. alle afspraken staan er in (vooral van de jongste dus ;) ) Man en ik weten weer wie er wanneer mee moet naar welke afspraak ;)
Nieuwe agenda (Piens Planner) voor 2020 is ook alweer binnen en gelijk gevuld met alle afspraken voor volgend jaar (alle belangrijke dingen uit de schoolkalender, wanneer de kinderen wel of geen toneelles hebben, verjaardagen etc! )

We zijn weer klaar voor een nieuw schooljaar!!

In de loop der jaren dus een soort van routine opgebouwd voor de start van het nieuwe schooljaar.. jullie ook ? of speciale klusjes die je aan het eind van je vakantie doet voor je weer aan het werk gaat ??


Tegelijkertijd is het weer een nieuwe maand dus ook financieel weer wat standaard dingen doen. Excel weer bijwerken aan het eind van de maand. maandgeld overboeken van "tussenrekening" naar de betaalrekening en het restant naar de spaarrekening.
Het sparen gaat op t moment erg goed, jammer dat mijn inkomen juist daalt nu anders hadden we serieus kunnen gaan beginnen met extra aflossen op de hypotheek.. nu durf ik niet omdat mn inkomen ongeveer halveert... ;)  Nu houden we niet zo veel over elke maand dus sparen of aflossen gaat nu niet.

Ondertussen heeft mijn man wel eindelijk een nieuw contract bij zijn nieuwe functie Omdat het nu om een salaris gaat inclusief de overuren (een zogenaamd "all - in contract") krijgt hij voortaan dus een vast maandsalaris. Dat zal wennen zijn na al die jaren een wisselend inkomen afhankelijk van zijn overuren ;) Hij heeft nog wel flink wat tijd voor tijd uren staan die hij opgebouwd heeft met al die overuren.. benieuwd voor wanneer die op moeten zijn / wanneer ze uiteindelijk toch uitbetaald gaan worden ;) leuk spaarpotje nog denk ik (naast de opgebouwde vakantieuren...)
Volgende maand als het goed is zijn eerste vaste salaris, dan weet ik wat het exacte salaris van hem wordt elke 4 weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...