huishoudelijke hulp...??

twijfels twijfels.. wel of niet een huishoudelijke hulp.. ik werk nu vaak 5 dagen.. we hebben zelf 2 kids, waarvan de oudste naar school gaat en dus elke dag 1 of meer opvangkids, overdag kom ik dus niet aan echt huishouden toe omdat ik aan t werk ben.. wel doe ik doordeweeks dagelijks de vaatwasser bijhouden, tafels schoonmaken, stofzuigen, opruimen (meerdere keren per dag :p), maar natuurlijk ook ontbijt klaarmaken + opruimen, lunch klaarmaken en opruimen, koken + afspoelen en in vaatwasser, 1x per week boodschappen, zelf dochter naar school brengen en halen, etc. in t weekend het echte huishouden: de woonkamer oppervlaktes, deuren, etc, keuken, toilet beneden, vloer dweilen, trap stofzuigen, en iets minder vaak dan wekelijks: badkamer, slaapkamers, boven stofzuigen etc.. we redden t vaak gewoon niet in t weekned.. we willen ook relaxen, hebben vaak een verjaardag, willen leuke uitjes doen met de kinderen en dus blijft er weinig tijd over.. zeker met die hitte van afgelopen week natuurlijk ;)
maar meestal heb ik maar 1 opvangkindje op een dag.. (maar dan ga ik niet doodleuk een half u de badkamer poetsen.. kind moet al zoveel mee dochter halen enz, wil ook dat een kindje gewoon kan spelen en dat ik ermee knutsel of leuke uitstapjes naar kinderboerderij etc krijg tenslotte betaald voor t kind en niet voor mn huishouden :p)
dus twijfels twijfels.. mn inkomen is niet bijzonder hoog.. we willen zoals bekend is, dolgraag een huis kopen en dus zoveel mogelijk sparen omdat de huizen hier best prijzig zijn en we niet bijzonder veel hypotheek kunnen krijgen... en omdat we uberhaupt neit zo uitgeverig zijn, zeker niet met een hoog bedrag als voor een hulp.... (al heb ik geen idee wat het exact gaat kosten.. weet dat de uurprijs hier ongeveer rond de 12,50/15 euro per uur ligt in t dorp.. maar wat een hulp in bijv 2 of 3 u kan doen per wek ?? geen idee ??? dus ook geen idee of we 2 of bijv 4 u per week nodig hebben ???? )

en t voelt zo luxe.. zo iets als voor rijke mensen die het huishouden niet willen doen... of die een baan buitenshuis hebben 5 (lange) dagen per week ofzo... niet voor een simpele gastouder, een mama die vanuit huis werkt...

we redden t nu nog makkelijk en op zich.. als t nieuwe contract voor oktober getekend wordt, komt er sowieso een hulp.. kindje komt dan 40 u per week, dus financieel kan t dan een stuk makkelijker ;) maar moet mezelf nog even overhalen.... zou t liefst nu al rustig zoeken naar een hulp nl (met t risico dat t contact niet doorgaat in okt... ??)

2 opmerkingen:

  1. Absoluut doen! Het geeft zoveel rust en het is het geld echt waard! Bij ons kost ze €12,50 per uur (via ikzoekeenschoonmaakster.nl) en ze komt twee uurtjes per week. Heerlijk dat het huis weer schoon is en we geen omkijken (lees: ruzie) hebben naar wie de wc dit weekend poetst. Het is niet meer alleen voor rijke mensen. Het is voor iedereen die er het geld voor over heeft. Jij werkt, de schoonmaakster werkt. Jij past op kindjes, ouders kunnen ook zelf op hun kindjes passen (even kort door de bocht) maar ze kiezen ervoor om te gaan werken en jou te betalen. Zo moet je ook naar het schoonmaken kijken. Jij kiest ervoor om iemand daarvoor te betalen, zodat je tijd over hebt voor werken of vrije tijd. Prima toch? En degene die bij je komt poetsen maak je er blij mee (is mijn ervaring), je verschaft haar werk en inkomsten. Gewoon doen dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Absoluut doen! Het geeft zoveel rust en het is het geld echt waard! Bij ons kost ze €12,50 per uur (via ikzoekeenschoonmaakster.nl) en ze komt twee uurtjes per week. Heerlijk dat het huis weer schoon is en we geen omkijken (lees: ruzie) hebben naar wie de wc dit weekend poetst. Het is niet meer alleen voor rijke mensen. Het is voor iedereen die er het geld voor over heeft. Jij werkt, de schoonmaakster werkt. Jij past op kindjes, ouders kunnen ook zelf op hun kindjes passen (even kort door de bocht) maar ze kiezen ervoor om te gaan werken en jou te betalen. Zo moet je ook naar het schoonmaken kijken. Jij kiest ervoor om iemand daarvoor te betalen, zodat je tijd over hebt voor werken of vrije tijd. Prima toch? En degene die bij je komt poetsen maak je er blij mee (is mijn ervaring), je verschaft haar werk en inkomsten. Gewoon doen dus!

    BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...