spaarpotjes vraagje

Gisterochtend wilde de auto niet starten.. las ik via een berichtje van mn man. ik stond ondertussen al bij school namelijk. (met de fiets..) Volgens mn man was het de accu, wat goed kan met dit weer. anwb gebeld, die waren er supersnel en idd de accu. zij hadden de auto gestart voor mn man zodat hij naar een garage kon rijden voor een nieuwe accu. (man weer naar binnen, auto met mijn sleutel op slot zodat hij kon blijven draaien.. slim ) hij gebeld naar garages waar ze een accu op voorraad hadden en even tijd. Was allemaal snel geregeld, geen enkel probleem. Kosten 106 euro Prima.

Maar nu mijn vraag.. dit zijn kosten die buiten ons maandbedrag vallen uiteraard.. Sinds dit jaar probeer ik spaarpotjes aan te leggen (spaardoelen) zo ook voor de auto en evt auto kosten.
We houden bijna elke maand geld over..

Even voor de goede uitleg: mn man heeft 4 wekelijks salaris en ik 3 verschillende bedragen op willekeurige dagen per maand, man ook nog wisselend inkomen door de overuren... om die reden boeken we alle inkomsten doo rnaar een spaarrekening die we "tussenrekening" noemen. meestal staat er aan t eind van de maand meer op dan we de volgende maand nodig hebben (gebasseerd op boodschappen, vaste lasten, 2x tanken en een x bedrag vrij uit te geven, meestal mooi afgerond... )
op de eerste dag van de maand boek ik dat bedrag over naar de betaalrekening.

Nu is mijn vraag... wat zouden jullie doen...de betaalrekening staat aan t eind van de maand door extra uitgaven zoals de nieuwe accu in de min.Voor ons gelukkig geen probleem. maar hoe zouden jullie het oplossen ?? van het bedrag wat overblijft op de "tussenrekening" en hiermee dus aanvullen ???
Of het eerst uit t potje auto halen en het daarmee aanvullen want daar is het potje immers voor ???
ik twijfel wat de handigste aanpak is dus wil wat voors en tegens en ervaringen lezen ;)

6 opmerkingen:

 1. Roodstand op je betaalrekening is een van de duurste manieren van krediet bij een bank. Op jaarbasis wordt toch al gauw 12 tot 15% rente berekend. Zonde van het geld, zeker als je regens anders gewoon geld hebt staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het eens met Hans over de roodstand.
  Ik zou toch het potje gebruiken wat er voor bedoeld is. Misschien zit er niet altijd genoeg in, bijvoorbeeld als je auto net een grote beurt heeft gehad en je daarna toch nog ergens pech mee hebt. Maar dan kun je het met de tussenrekening aanvullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. laat ik voorop stellen dat ik de rekening niet rood laat staan idd ;) vul het altijd aan als het nodig is (de dag dat we in de - komen) hierdoor betalen we idd geen rente :)

  ging me meer om de vraag hoe anderen dat doen.. bedacht me namelijk dat op vaak op meer fronten te veel uit geven. dus dan moet t uit meer potjes komen, even wat heen en weer geschuif met geld ;) maar niet erg. gewoon uitproberen wat voor ons wel of niet werkt :) uberhaupt mn eerste maand met verschillende potjes ;)

  bedankt voor het meedenken alvast!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, ik heb ook een tussenrekening. Daar betaal ik zulk soort uitgaven van. Potje auto gebruik ik alleen bij echt hoge rekeningen en daar reserveer ik geld voor een nwe auto tzt.

  Doeg Anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! denk dat ik het ook zo ga doen idd. scheelt ook nogal met heen en weer boeken en rekenen

   Verwijderen
 5. Dit is een kostenpost die hoort bij het potje auto en daar betaal ik dat dan ook van. Hoe klein of groot de rekening ook is. Zo houd je overzicht. Waarom zou je het ergens anders van betalen als je een potje auto hebt?

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...