Boodschappenlijst

Wekelijks bestel ik de meeste boodschappen online, bij de Jumbo. Ideaal!
Vooral omdat manlief de auto heeft en ik het best een uitdaging vind om naast al t heen en weer naar school, clubjes/sport, en fulltime werken als gastoudre nog tijd te vinden om boodschappen te doen (vooral omdat ik dat niet savonds of zaterdag wil doen).

Voorheen haalde manlief met een lijstje wat ik maakte de meeste boodschappen bij de lidl, gelijk uit zijn werk, nu bestel ik dat bij jumbo. scheelt hem ook heel veel tijd en ik vind het ideaal dat ik toch alles zelf uit kan kiezen en omdat manlief niets extra's meer haal besparen we ook nog geld ;)

Ik haal nog wel wekelijks bij de dirk wat dingen die ze bij jumbo niet hebben, maar dat is een klein kwartiertje werk en zo eten we elke maandag croissantjes als lunch ;) dus de kids ook blij haha

Om het bestellen makkelijk te maken hou ik elke week een lijst bij waar ik op schijf of hoeveelheid zet achter t artikel (t gelijk in de app zetten vind ik niet handig, dan weet i niet meer wat ik al besteld heb en wat niet, vind dat ik meer overzicht heb op een a4... )
daarna ga ik bestellen in t weekend en streep alles door wat ik in de app heb gezet.
ook maak ik een weekmenu. soms door te kijken wat er nog in de kast staat wat eens op moet en soms gewoon wat ik verzin. kijk dan wat er nog in huis is en schrijf gelijk op wat nog gehaald moet worden. Bij het weekmenu hou ik rekening met welke opvangkinderen er mee eten, of we weggaan die dag (en dus makkelijk eten of zelfs helemaal niet thuis eten) en evt andere afspraken die invloed hebben op wat we eten. Meestal een beetje om en om.. ene dag aardappels andere dag pasta/rijst oid. in t weekend vaak 1 dag makkelijk (friet/pannekoeken/pizza) en 1 dag normaal

Nu ben ik bezig met een boodschappenlijst die dezelfde sortering aanhoudt de app, hopelijk gaat t dan nog makkelijker/sneller ;)
Heerlijk nerdy in excel bezig zijn.

ik ga dus niet naar verschillende winkels voor aanbiedingen (vind dat de opvangkids al zoveel mee moeten onderweg naar school etc er moet ook tijd zijn om te spelen of slapen)


hoe doen jullie je boodschappen ? dagelijks/wekelijks? bij veel winkels of ook maar weinig winkels etc ??
maak je een lijstje ?weekmenu ?
bevalt het of ben je nog zoekende naar een andere manier ?

4 opmerkingen:

 1. Ik ben zeer tevreden over mijn manier, gewoon heel simpel. Ik maak aan de hand van de aanbiedingen in de AH-app een boodschappenlijst. Dit in combinatie met mijn voorraad en de wens van mijn huisgenoten of mee-eters. Op maandagavond of dinsdag doe ik boodschappen. Op dinsdag ga ik sowieso, ik heb een vaste broodbestelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe paar keer per week boodschappen en paar keer per maand grote boodschappen met de auto. De rest op de fiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij doen eens per week de boodschappen momenteel. En dan haal ik eigenlijk (bijna) alles. Dus hoef dan niet echt meer naar de winkels daarna. Al vergeet ik nog wel eens wat, maar dat is dan makkelijk op de fiets te halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo, dit is een zeer belangrijke boodschap die ik moet doorgeven aan iemand die door huwelijkse problemen heengaat, dat alle hoop niet verloren gaat, wat het probleem ook is, hier is wat je moet weten om je huwelijksprobleem te redden, ik werd ooit geconfronteerd met uitdagingen in mijn relatie tot ik een artikel tegenkwam dat sprak over de man die ik wil introduceren om je dit artikel nu te lezen. Dr. Ekpen van Ekpen Temple is de man die ik je wil aanbevelen met een huwelijksprobleem, dat hij je kan helpen met zijn krachtige spreuk om het probleem op te lossen dat je in je echtelijke leven tegenkomt. Neem vandaag nog contact met hem op via: ekpentemple@gmail.com of whatsapp hem op +2347050270218 u zult er blij om zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...