Elke maand wisselend inkomen

Zoals sommige misschien wel weten of doorhebben, ben ik nogal verzot op excel.. overzicht veel gegevens, alles erin tot op de cent... heerlijk! vooral omdat excel het rekenwerk doet en ik daar geen foutjes in kan maken (kan prima rekenen.. maar weet dat ik nog wel eens wat cijfers omwissel..oops.. :p zelfs in excel klopt mn eindsaldo van de maand van excel niet met dat van de bank... ergens wat verkeerde cijfers ingevuld :p ) 

Ik hou ook erg van logica, regelmaat.. voorspelbaarheid..
Laten we dat nou totaal niet hebben met ons inkomen...
Man heeft een 4 wekelijks inkomen en dan laat hij ook nog zn overuren deels uitbetalen (35% volgens mij, de andere 100% bouwt hij tijd voor tijd mee op) dus elke 4 weken ook nog eens een ander bedrag afhankelijk van de overuren... dat weet ik pas op de dag dat ze het salaris storten... tja.. onvoorspelbaar dus ;) (maar wel een basissalaris gelukkig) 
Hij heeft door het 4 wekelijkse salaris ook een 13e maand.. meestal in juli of augustus maar net hoe de betaaldata vallen. Dit weet ik van te voren wanneer en gaat gewoon net als de rest wat "over" is naar de spaarrekening. en uiteraard met zijn salaris in Mei komt ook het vakantiegeld. dit gaat ook naar de spaarrekening.

Mijn inkomen komt van mijn werk als gastouder. De laatste werkdag van de maand voer ik de uren in op de site van het gastouderbureau. zij verzorgen de facturen naar de ouders (mijn uren plus bemiddelingskosten) zij incasseren dat/wachten tot de ouder het stort... daarna zijn ze wettelijk verplicht dit weer binnen 5 werkdagen naar mij te storen, dus ik heb vrij snel daarna mijn geld. Ik ben dus wel afhankelijk van de dag dat de ouders het geld storten en dus elke maand komt het geld van 4 gezinnen op wisselende data binnen...
Gelukkig weet ik dankzij mijn excel wel exact hoeveel ;) Maar die bedragen zijn dus ook elke maand anders.


Al het inkomen wordt eerst op de spaarrekening gestort (met de naam tussenrekening) Deze fungeert als rekenig waar t geld staat tot de volgende maand. dan wordt het verdeeld over de betaalrekening en diverse spaarrekeningen. werkt perfect!

Ik vind het dus wel erg lastig dat ik niet vooruit kan plannen qua inkomsten en sparen. Een spaarplan heeft geen zin als je alleen je uitgaven weet en je inkosmten nog niet. als morgen alle 4 de gezinnen de opvang opzeggen is mijn inkomen opeens 0.. ;) en een gemiddelde is niet echt te noemen, het is echt heel wisselend (zeker als je zelf da ook nog eens 2 dagen ziek bent wat dus gewoon 200 euro minder inkomen betekend omdat het 2 drukke dagen waren.... ) 

Hebben jullie een vast salaris of ook wisselend ? Hoe bevalt dat ?

2 opmerkingen:

 1. Hoi, bij mij betaald het gob gewoon uit op een vaste dag in de maand van alle ouders tegelijk. Zij dragen dus echt de verantwoording. Ik ben ook iemand die van zekerheid houdt iets wat je in deze branche absoluut niet hebt. Maar ach heb je dat bij een baas wel? Mijn man heeft 1 reorganisatie overleeft, de 2e niet maar mocht na 3 weken alsnog terug komen tot onze grote blijdschap. Ik ben nu 23 jaar gastouder en heb altijd aanvragen gehad tot nu. In ons dorp stikt het van de gastouders nu een aantal kdv's de deuren moesten sluiten en er is dus erg weinig aanbod. Nou heb ik een leeftijd dat ik het ook wel prima vind. Als de laatste kinderen weg gaan en ik heb geen nieuw gezin gevonden stop ik denk ik. Ik vang ook mijn kleinkinderen (onbetaald) op. Kan ik dat bij hun
  thuis doen. Groetjes, Frieda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vind het ook niet onzeker hoor, maar ik kan niet zo goed tegen niet weten welk bedrag er binnen komt.. ik wil mn excel t liefst voor t hele jaar invullen of iig volgende maand haha en dat gaat dus niet ;)
   t gastouderbureau die mijn betalingen regelt maakt geen gebruik van automatisch incasso. dus alles op 1 vaste datum overmaken kan dan niet (aangezien ze wettelijk verplicht zijn binnen 5 werkdagen naar mij over te boeken kunnen ze niet alles vasthouden tot de laatste heeft betaald.. )

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...