kids wéér ziek

Half januari pikte zoontje een heftige buikgriep op! wat kan een kindje dan ziek zijn zeg! op t randje van uitdrogen (maar snachts om half 2 toen ik de hap belde, kletste hij vrolijk mee.. dus we hoefden gelukkig niet te komen.. maar hij zat wel op t randje, merken we vooral achteraf toen hij weer ging plassen.. allemaal vlokken uit zn blaas die meekwamen.. achteraf had hij dus al 3 tot 5 dagen niet of nauwelijks geplast.... nmaar dat was niet te zien omdat het als water eruit kwam en alles in zn luier, hij is pas 2. dus het verschil tussen ontlasting als water of plas was niet te zien.. hij plast sowieso altijd al weinig.. )

Hierdoor toen ook oppaskindjes af moeten zeggen.. wat lastig dan zeg, werken als gastoudern en je eigen kids zijn ziek.. vooral met erge besmettelijke dingen als buikgriep!!

half februari begon dochter met waterpokken.. op het bord naast de klas stond dat het heerste.. net voor de voorjaarsvakantie.. ik zag de bui al hangen en ja idd de dag erna, vrijdag begon het al bij dochter, maandag zouden we vertrekken met schoonouders, schoonzus en ons gezin naar een huisje van een landal park. we hebben het enorm naar ons zin gehad! maar ze was wel extra moe hiervan, wat verhoging en mocht de eerste dagen niet zwemmen :( gelukkig trok het snel weg dus de donderdag vrijdag en zondag wel kunnen zwemmen!
hierna kreeg zoontje natuurlijk ook de waterpokken...

En nu is dochter weer enorm moe. dus gister naar huisarts geweest. volgende week nuchter bloed laten prikken (vanmorgen had ze al ranja op voordat ik wist dat we vandaag konden gaan)...dinsdagochtend niet naar school geweest. gister half 11 huisarts, ervoor wel naar school, daarna niet meer. vandaag ook thuis..

Zoontje ook nog ziek dus met zoontje naar huisarts geweest.. dinsdag al omdat hij enorm veel slijm in zn keel had.. wat vond ik de nacht eng zeg! was bang dat hij zou stikken!! babyfoon weer naast mn bed! maar huisarts zag dinsdagochtend niets, behalve het slijm en wat roodheid, dus neusspray en afwachten. na 3 dagen koorts, verergering etc weer bellen. vanmorgen dus weer gebeld. 3 dagen liep de koorts smiddags op, en vanmorgen werd hij wakker met 39.0.. blijkt nu een oorontsteking te zijn geworden (naast dat hij zo verkouden is en heel de week al geen stem heeft.. arm ventje) hij is er rustig onder gelukkig, speelt smiddags even lekker buiten en slaapt heerlijk, heeft er nauwelijks last van. we proberen een anti biotica kuur, hou t goed in de gaten want de oudste is allergisch voor die kuur, kans dat hij dat ook is. extra opletten dus.

Ouders van opvangkindje ge-appt vanmorgen dat zoontje zo ziek is. zij hebben voor vervanging gezorgd.. voel me daar zo rot over. van mij mag opvangkindje gewoon komen trouwens ;) maar ze gaan op vakantie en ook moeder pikt op t moment alles op en is veel ziek geweest de afgelopen maanden, en ook al 2 antibioticakuren gehad.. dus snap wel dat ze geen risico willen lopen. maar voelt zo vervelend. ze brengen zoontje al niet vaak omdat ze niet vaak opvang nodig hebben en nu moesten ze dus nog alaminute wat anders regelen... :( het nadeel van mijn werk.. en de kids zijn ook nog nooit zo vaak ziek geweest als dit voorjaar... :S

hopelijk zet het mooie weer toch een beetje door ondanks dat het wisselvallig lijkt de komende periode.. ben wel even klaar met al het ziekzijn van de kinderen! (alhoewel als ik dan besef dat het maar een buikgriepje, waterpokken en nu een oorontsteking was... geen enge dingen, geen erge ziektes, geen ziekenhuisopnames oid.. brrrr dat lijkt me zo heftig voor kind en ouders... klaag wel.. maar besef ook hoe blij ik ben dat ze verder gezond zijn! ook al is t met dochter nog even afwachten waar haar moe heid van komt... maar we gaan bloedonderzoek doen en anders op zoek naar een goede therapeut of kindercoach die haar gaat helpen bij haar hoogsensitiviteit en beter leren afsluiten van prikkels etc)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...