zoektocht naar een nieuwe bank

naast zieke kinderen zijn we ook op zoek naar een nieuwe bank. de huidige hebben we nu ruim 5 jaar. niet bijzonder lang, maar het is een bank van seats en sofa's.. we wisten dus van te voren dat deze niet heel lang mee zou gaan. het was wel een bewuste keuze met jonge kinderen ;) om voor een goedkopere bank te kiezen.. en maar goed ook.. er zitten aardig wat vlekken op, er wordt regelmatig op geklommen ook al mag dat niet.. wat niet mag is t leukst natuurlijk :p vooral 1 opvangkindje samen met mn zoontje.. op een of andere manier zijn ze samen erg ondeugend haha. en op plekken waar we veel zitten, zit echt een kuil.  en enkele naden laten los. ook vallen er gaatjes in de stof. dus op ons gemak aan het kijken voor een andere bank..

onze wensen: een hoekbank, liefst met een lounchedeel (liefst in het verlengde de bank, ipv uitstekend naar het midden zoals nu) en vooral niet te duur (max 1500 euro oid) omdat we zelf nog jongen kinderen hebben en er natuurlijk opvangkinderen in huis komen wekelijks die nog zindelijk moeten worden etc ;) dus liever elke 5 jaar een bank vervangen van 1500 euro dan van 5000 ;) .

morgen willen we even gaan rondneuzen bij meubelwinkels, drager maar even mee voor zoontje denk ik :) arm ventje. dochter blijft bij oma, die vind dat verschrikkelijk ;) (voor haar veel te druk, zeker nu ze moe is.. misschien zoontje ook even naar oma, maar denk dath ij gewoon mee gaat)


onze huidige bank komt dus van seats en sofa's. nog best grappig hoe dat toen ging. dochter mee in de maxi cosi, net een maand oud oid. we gingen voor een hoekbank die in het krantje stond voor 750 euro.. uiteindelijk vonden we die echt niet mooi toen we hem in de showroom zagen staan. natuurlijk toch een verkoper naar ons toe of we nog wilden rondkijken. we hadden alleen niet een heel groot budget toen..zeker niet met die 750 in ons hoofd.. maar toch even rondgekeken en belandden op onze huidige bank.. die daar stond voor 1600 euro... dat was meer dan het dubbele... en dus gewoon buiten budget.. de man ging even overleggen met zijn baas of hij iets kon regelen.. (oftewel een gezellig praatje maken met zn baas :p want hij weet heus wel wat hij aan korting mag geven :p) hij kwam weer terug, wij hadden overlegd wat we konden missen/maximaal voor die bank wilden betalen.. en het wonder geschiedde... de man noemde 1000 of 1100 euro, 100 euro minder dan wij in ons hoofd hadden... tja die keus was makkelijk toen ;) DOEN!!! nog nooit meegemaakt.. dat een winkel zelf zoveel van de prijs afhaalt zonder dat je er moeite voor hoeft te doen?!! een paar weken later konden we de bank ophalen en thuis neerzetten. dat is dus alweer 5jr en 4 maanden geleden en nog steeds heel blij met de bank, maar helaas echt aan vervanging toe.

3 opmerkingen:

 1. Grappig, wij zijn ook op zoek naar een andere bank en heb er verleden week nog een blogje over geschreven. Wij hebben onze huidige 2 banken 8 jaar terug gekocht voor iets van 800 euro bij de profijt meubel. Kwalitatief is hij nog prima, alleen het oog wil ook wat. Maar dat viel mij ook alles mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat fijn dat jullie een goede ervaring hebben met profijt meubel!
   ik ga snel je blog lezen! :D(laatste tijd wat minder achter laptop dus wat minder actief met blogs lezen :$)

   Verwijderen
 2. net als de vorige x uitgekomen op een heel andere bank dan manlief online had gezien :p mer mans keuze dan de mijne maar ik vind het prima ;) hij is 1.98 en vind een diepe zit fijner, mij maakt het niet uit, maar zag wel verschil met de bank die we online hadden gezien, die heeft een vrij ondiepe/korte zit.. snap dat dat voor hem niet comfortabel is idd. grappig om bij mezelf verschil te merken als het gaat om service.. voorheen toen er nog nauwelijks spaargeld was etc, zou ik denkend at hoeft echt niet.. nu met de ervaring met kids etc.. profijtmeubel biedt een 5jr all in service en dat spreekt me wel aan.. zeker met opvangikids, 2 eigen jonge kids, etc. ze spuiten de stof dan in met speciaal spul waardoor vocht er niet in trekt.. ideaal ;) maar ook als je wel echt vlekken hebt of er bijv dingen stuk gaan (losse draaidjes etc) dan wordt dat gemaakt!! voorheen geen haar op mn hoofd die erover denkt om daarvoor te gaan betalen :p maar nu wel ;) en ook betalen we iets extra voor hr schuim... we merken nu dat de huidige bank echt op is na 5 jaar.. met deze extra uitgave van in totaal 345 euro hopen we misschien wel 2x zo lang te doen met de bank..!! of het zo is, is maar afwachten ;) en of we m zo lang mooi vinden ;) maar we zijn er blij mee. bank is nog niet definitief besteld, maar offerte gemaakt. was nl iets breder dan bedacht dus man wou even nameten of het zou passen. er hoeft nl alleen kast verschoven te worden, maar wel zeker weten dat het dan nog past natuurlijk!! (en oh wat staan daar in de winkel mooie kasten!! ik ben de huidige kasten eigenlijk enorm zat :p vind ze te open en daardoor te druk.. maar ja.. ze mankeren niets dus worden ook niet vervangen :p)

  BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...