Overzicht Augustus


Omschrijving Af Bij
Vaste lasten 1690 7
Boodschappen 486
Tanken 68
Uitjes/uit eten 233 30
Kinderen 246
Kleding/schoenen 167
Huis 78
Extra Duo 60
Borg roompot 65
Extra van Spaar 405
Goede doelen 51 15
Overig 187
Nieuwe mobiel 256
Salaris M 2248
Inkomsten V 945
HRA & terug lening
637
Naar spaar 3830
Maandgeld
3000
Totaal: 7352 7352


Uitleg voor de bij-bedragen.. er zat een etentje met collega's bij, waar mn man had betaald en dus geld terug kreeg van collega's (ook contant) en bijvoorbeeld bij goede doelen kregen we ook sponsorgeld van oma en tante maar hebben wij het totaal gestort naar de skeelervereniging die een actie hadden voor kika

Ons inkomen storten we op dag van binnenkomst door naar een spaarrekening en om zo veel mogelijk van een vast bedrag te leven en dus zoveel mogelijk te sparen storten we een vast maandbedrag de 1e van de maand. zoals je ziet hebben we vaak iets meer nodig. ik twijfel soms of ik het zo laat (extra bedrag overboeken) of het maandbedrag moet verhogen ;) (maar ben bang dat we dan alleen maar meer gaan uitgeven) uitjes was een hoge kostenpost deze maand door veel etentjes van de zaak/met collega's van mn man (niet alles wordt door de zaak betaald zoals je ziet) en nog een leuk uitje met de kids op de laatste vakantiedag naar duinrell bijvoorbeeld en afgesloten met McDonalds ;) making memories! Ook heb ik een nieuwe mobiel gekocht en hebben we een nieuwe tablet voor de jongste gekocht. dit zorgt voor wat extra uitgaven die gelukkig niet maandelijks terugkomen ;)

Uitleg van mijn lage inkomsten: 3 weken zomervakantie gehad. Die zijn uiteraard onbetaald. dus maar 2 volle weken inkomsten in juli, die in augustus betaald worden door deouders. 


5 opmerkingen:

 1. Ik kan je bl9g helaas niet lezen via de laptop. Maar dan mar hier....

  Je overzicht maakt me wel benieuwd naar een "normale" maand, aangezien je uitgaven hier wel heel hoog lijken.

  Of is jouw doel niet om "frugal" te leven...?

  (MacD of picknick.... allebei een mooie herinnering maar die laatste zou bij mij persoonlijk om meerdere redenen de voorkeur hebben... etc...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een picknick redden we echt niet meer na een dagje duinrell terwijl ze de dag erna weer naar school moeten ;) keus was dus bij duinrell avondeten, onderweg avondeten met iets waar we de kids een plezier mee doen of thuis simpel frietjes bakken wat we normaal al doen.. ;) we wilden iets anders dan normaal ;) (of vooral mn man :p) dus werd het mac... ;) hebben altijd al eigen eten mee voor overdag, dus in t park zelf niets extra's uitgegeven en meestal eten we ons avondeten braaf thuis ;)

   daarnaast was dit een redelijk normale maand qua uitgaven.. vaste lasten zelfs nog lager omdat ik niet hoefde te pinnen voor de huishoudelijke hulp (ze kwam maar 2x ipv 4x en er was nog genoeg cash in huis omdat we geld voor vakantie hadden gekregen van schoonouders, maar t meeste pinnen ) maar een telefoon en tablet kopen we niet elke maand.. (maar vaak wel iets meer nodig door extra uitgaven dan t maandbedrag :p kleding, uitjes, enz. hou rekening met een x bedrag maar juist omdat t sparen zo goed gaat door een prima inkomen, geven we t ook makkelijk uit.. gemiddeld gezien sparen we ongeveer 900 per maand en beleggen 100 per maand dus de noodzaak om nog meer te sparen is er niet echt.. )

   Verwijderen
  2. Een overzicht van mijn vaste lasten kan je trouwens vinden op https://dertigermetkids.blogspot.com/p/vaste-lasen.html (zie gelijk een typfout :p haha )

   Verwijderen
 2. Tja helaas kan ik niet echt met je meelezen behalve op de telefoon en die wil ik niet te lang in handen houden... 😙

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft apart.. sorry :( geen verstand van waar dat nou aan ligt.. :(

   Verwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...