Typecursus dochter

Ik heb me voorgenomen wat vaker over financiele keuzes te bloggen. Soms heb ik geen idee waarover te bloggen.. maar tegelijkertijd trekt het financiele me enorm. De keuzes die wij maken, vind ik erg logisch soms of juist niet ;) Maar misschien wel handig om er soms over te bloggen zodat je kan zien waarom we ergens veel of weinig geld aan uitgeven en dus hoe het kan dat we best veel sparen

Afgelopen week kreeg dochter (8 jaar, groep 6) een flyer mee van een typecursus. Via school was deze cursus geen 120 maar 100 euro. Prima deal zou je zeggen ;)
Uiteraard gaat deze zuinige mama dan nog even online zoeken en rondvragen. Zo kwam ik erachter dat er duurdere zijn van bijv loi en typetopica maar ook goedkopere zoals Pica (komt bij google nauwelijks boven.. terwijl deze nu tijdelijk 39 euro is.. tegenover 139 zoals typetopia)

Ik ben me nog even aan het orienteren.. Aan de ene kant denk ik ach wat maakt het uit, we hebben het geld dus ze mag meebeslissen.. Maar ook.. als we zo met alles om gaan, sparen we uiteraard een stuk minder.. dus even rondneuzen of de goedkope ook leuk om te doen is en uiteraard even goed is als de duurdere.. Dus vooral reviews zoeken en lezen voor we een beslissing maken! Wij kiezen dus niet blind voor wat school aanprijst. Het gaat sowieso om een online cursus, dus niet een cursus die ze daadwerkelijk op school in de klas gaan doen. We hebben dus de vrije keus hierin.

Zelf heb ik ook in groep 7 oid typeles gehad. nog wel klassikaal, na schooltijd. Gelukkig op een electrische typmachine ;) Ik heb er nog steeds veel plezier van! Dochter ziet mij dus ook blind en snel typen op de laptop, dat motiveert wel denk ik ;) Zij wil dat ook wel zo snel en handig kunnen!

Hebben jullie typeles gehad? Kan je blind typen ?

En uiteraard mijn belangrijkste vraag.. zijn er ouders die nu ervaring hebben met een typecursus?  Wat raad je aan en wat niet ? Ken je ergens een overzicht van diverse typecursussen met bijvoorbeeld een cijfer erbij of reviews ?(op de sites zelf staan uiteraard alleen maar lovende reviews...)

Daarnaast maken we deze week ook een iets minder besparende keus.. dochters fiets is erg aan onderhoud toe.. het risico van een tweedehands fiets.. man heeft het erg druk met zijn nieuwe functie als teamleider en heeft dus geen zin en tijd voor die fiets. we kopen via marktplaats nu een andere 2ehands fiets ipv dat we m gaan opknappen.. ;) Qua prijs zal het overigens niet heel veel van elkaar verschillen ;)

1 opmerking:

  1. Ach een fiets is noodzakelijk. Dat doet even zeer, maar kan ik altijd snel weer vergeten. Ik typ ook blind, wil ook zeker mijn zoons op cursus sturen. Dit duurt alleen nog even (bijna 3 en 4 maanden ;-)) Dus helaas geen tips.

    BeantwoordenVerwijderen

rustige week

Extra uitgaven deze week waren Een hoesje voor dochters nieuwe tablet, via wish 7,80 een broek voor dochter in de sale. keek voor mezelf...